1. lokakuuta 2006

Eero Nurmela, Den Gyllene Fågeln (1946)


Den_Gyllene_Fageln_1946, tallentanut Lurker.
Copyright by RAUL ROINE, EERO NURMELA 1946

Eero Nurmela kuvitti varsin värikylläisesti Raul Roineen satukirjan Den Gyllene Fågeln, småbarnens bilderbok (Tidnings Ab, Nylands Tryckeri 1946), joka julkaistiin yht'aikaa myös suomeksi nimellä Kultalintu, pikkuväen satukirja. Kirjassa ei mainita kääntäjää. Kirjoittikohan Raul Roine myös på svenska?

Nurmelan kuvissa viehättää yksityiskohtaisuus; pikku kellosepän paja on kuvattu hyvin tarkasti, ruuvipenkki ja työkalut ovat aivan oikean näköiset vaikka sadusta onkin kyse. Kansikuvassa näkyy selvästi, kuinka kuvan alaosa on päälle liimattu - todennäköisesti suomenkielinen kansi tehtiin ensin ja sitten ruotsinkielinen. Taitelijasta löytyi netistä hyvin vähän tietoa. Huuto.netissä oli ollut myynnissä hänen piirtämänsä postikortti, joten niitä hän oletettavasti teki enemmänkin.

Den_Gyllene_Fageln_detailDen_Gyllene_Fageln_kuvitusta


Per filade on hamrade, borrade och graverade, knaprade och knackade i sin verkstad och fick till stånd ett sådant ur, som gick i takt med stjärnorna. på klockskåpet byggde han en nätt koja, där göken slog sig ned.

6 kommenttia:

 1. Eero Einari Nurmela, käytti korteissa ainakin signeerauksia Eero-Einari ja EN-la. Aikas tunnettu korttikeräilijöiden parissa.

  VastaaPoista
 2. Eero Nurmela oli tuottelias ja lahjakas kuvataiteilija, joskaan ei matrikkelisellainen.Omalla seinälläni riippuu kaksi hänen sota-aikana maalaamaansa Turku-aiheista maisemaa, toinen näistä on pikkuruinen omistuskirjoituksella varustettu kaunis akvarelli, toinen suurikokoinen öljyvärityö joka kuvaa pommituksen tuhoja. Kuriositeettina mainittakoon, että molemmat työt on maalattu Turun lääninvankilan ikkunoiden näkövinkkelistä.Jos haluat tietää lisää Nurmelasta, jätä yhteystietosi niin kirjoittelen.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa todelta mielenkiintoiselta nuo tietosi Nurmelasta.

  Voit lähettää minulle suoraan sähköpostia osoitteella lurker_again@hotmail.com

  VastaaPoista
 4. Minulla on seinälläni talvista kalliomaisemaa kuvaava kookas öljyvärityö joka on signeerattu nimellä e-e nurmela -77.
  Olisikohan tämä Eero Einari Nurmela?

  VastaaPoista
 5. No, lähes varmasti on. Maisemataulujahan häneltä on paljon.

  VastaaPoista
 6. Pidän kovasti talvisesta kalliomaisemastani.
  Jos vain jotain tietoja saisin
  Eero Einari Nurmelasta olisin
  kovin kiitollinen!
  Email: atp1@kolumbus.fi

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: