3. lokakuuta 2006

Prinssi Lipponen ja Kenraali Korkki (1950)

Ami Hauhio (>>Wikipedia) piirsi Seura-lehteen vuonna 1950 (n:ot 36-47) Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja. Näistä ja muista Outsiderin kirjoittamista sarjakuvaseikkailuista Timo Ronkainen on kirjoittanut erinomaisen artikkelin Kvaak-sarjakuvaportaaliin.

Ronkainen kirjoittaa artikkelissaan, että Seuran tarinan tapahtumia pyrittiin pitämään radioversiota hiukan edempänä. Tämän aloitusepisodin yläpuolella olevassa laatikossa kerrotaan kuitenkin (ks. alla), että Seurassa esitettiin yhteenvetona radiossa edellisellä viikolla tapahtuneet seikkailut - toisin sanoen oltiin viikko jäljessä eikä viikko edellä.
Suomalaisten sankarit: Kalle Kustaa-Korkki ja Pekka Lipponen

Copyright Ami Hauhio, Outsider 1950
Viime vuoden lopussa lupasimme lähteä Seurankin palstoilla seuraamaan Kalle-Kustaa Korkin seikkailuja ja nyt lunastamme lupauksemme. Kuten huomaatte, tämän sarjan nimi on sama kuin viime perjantaina radiossa alkaneenkin ja samat ovat seikkailutkin, joten liikumme yhteisillä asioilla. Seuran sarjassa on yhteenvetona radiossa edellisellä viikolla tapahtuneet seikkailut. Tervetuloa mukaan.

3 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon, Lurker, olet Parnasson linkkilistalla, siis joukossa muiden kirjallisten blogien.

  VastaaPoista
 2. Kiitos SusuPetal.

  Olen ns. äimän käkenä. "Resistance is futile."

  Melkein nolottaa, sillä kävijämäärät nousivat Parnasson linkin takia selvästi ja muutama uusi tilaajakin ilmestyi. Koko juttu meni nurin kurin. Alistun kohtalooni.

  VastaaPoista
 3. Hyvä niin, viisas alistuu ja kiittää:))

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: