10. lokakuuta 2006

Anna III, kysymysten päivä (2006)

Anna Politkovskaja III

Taloussanomissa kysellään, kuinka ankarasti Merkel mahtaa
kovistella Putinia tänään heidän tavatessaan. Merkel puhuu sujuvasti venäjää ja Putin saksaa. Kannuvalimo kyselee ihmeissään, haluaako Venäjä vain myydä EU:lle energiaa ja tavaraa eikä sitten otakaan vaihtokaupaksi takaisin meidän arvojamme. Hankala kysymys. Suomen presidentti Halonen toivookin, että Annan murha selviäisi ennen Putinin vierailua Suomeen.

Small but hairy sen sijaan kyselee, mikäs aste se taas oikein olikaan maan luisumisessa totalitarismiin kun journalisteja aletaan murhauttamaan? Hyvä kysymys sekin. Rahavaltaa sanotaan plutokratiaksi, mutta miksi sanotaan rikollisvaltaa? Varmasti jokin sivistyssana löytyy...

Entinen talvi puolestaan kysyy, miten paljon pitäisi
välittää. Kaikkea ei voi surra, mikä tässä maailmassa on väärin. Tmmst:n livejournalissakin tuntuu masennus: Politkovskajan murha, Pohjois-Korean ydinkoe ja opintorahamielenosoitus painavat mieltä. Maailma tuntuu menevän vain pahempaan suuntaan.

Peggy G. ironisoi otsikollaan:
Näin naapurissa! Peggyn mielestä presidenttien murhat ovat jotenkin poliittisesti terveempiä ilmiöitä kuin journalistien... Lapsisotilaan maailmankuvassakin todetaan, että Annalla olisi ollut oikeus elää mutta että tässä maailmassa on niitäkin, joilla ei ole.

Putin kommentoi Politkovskajan murhaa tutun lakoniseen tyyliinsä ja ilmoitti, että surmaajan löytämiseksi ryhdytään kaikkiin
tarvittaviin toimiin.

Minä puolestani kysyn, että jos murhaaja ampui kaksi laukausta, kehoon ja päähän, miksi eri lähteiden mukaan murhapaikalla oli neljä hylsyä? Menikö osa laukauksista ohi vai oliko murhaajia kaksi?

Washington Postin Anne Applebaumin artikkelissa
A Moscow murder mystery kerrotaan venäläisestä nettisivustosta, jossa on esillä "valtion vihollisten" valokuvia. Syntymäaikojen alla on tyhjä tila kuolinpäivälle.

Technorati tags:
, , , , , ,

2 kommenttia:

  1. Minä luin uutisesta, että Annaa oli ammuttu kolmasti rintaan ja käsivarteen ja neljäs laukaus päähän, kun hän jo oli kuollut. KGB:n vanha nimikirjoitus.

    VastaaPoista
  2. Niinpä. Mutta oliko murhatapa hämäystä? Pari iltaa sitten tuli radio-ohjelma, jossa keskusteltiin tästä murhasta. Joku Venäjän asiantuntija sanoi, että tämäkin murha sekoitetaan lopulta sellaisen "bysanttilaisen hämärän" sumuverhoon ettei kukaan enää tiedä mikä on totta, mikä ei...

    Kuten ne kerrostaloräjäytyksetkin taannoin.

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: