23. lokakuuta 2006

ASKO ETAPP -järjestelmä (1964)

Vanhoissa mainoksissa pistää usein silmään se, kuinka asiallisia ne olivat. Toki hehkeitä neitosia on aina käytetty myymään melkein mitä vain, mutta kovin vaikeata olisi kuvitella ao. kaltaista "mannekiinia" nykyaikana. Omanlaisen tyylinsä luo tietenkin myös se, että mainos teitittelee sen lukijaa. Tällaisia ne toimistot olivat ennen atk-järjestelmiä...

Kaapisto kuuluu johtajan selän taakse,
mutta sieltä Te ette sitä voi nähdä.
kun
kalustatte
ihmiselle
joka tietää
markkinoista
yhtä
ja toista


Asko_detail, originally uploaded by lurker_again.
VIRKAMIES TUOTTAVASSA TYÖSSÄ...

ASKO ETAPP-JÄRJESTELMÄ JOUSTAA TILOJEN JA TARKOITUSTEN MUKAAN
ETAPP-suunnitelma markkinointijohtajan työympäristöksi:
(Kaapisto kuuluu johtajan selänt taakse, mutta sieltä Te ette sitä voi nähdä.)

1. Myyntitilastot ja raportit 2. Tutkimukset ja kilpailijat 3. Lomakelaatikot 4. Edustajakortistot sekä koulutusmateriaali 5. Päivän harmeja lieventäviä asioita 6. Riippukansioissa tuotekohtaiset mainossuunnitelmat 7. Kirjoitusvälineet ja käsittelemätön rästiposti 8. Sisäiset puhelinluettelot 9. Käsittelyvaiheessa olevien asioiden neuvottelumuistiot ja PM:t

Tälle järjestelmälle on kehitetty suuri idea: miltei rajaton muuntelu- ja jatkomahdollisuus. Jokainen toimihenkilö saa työnsä erikoisvaatimuksia palvelevan ympäristön ja kuitenkin yleisvaikutelma on rauhallisen yhdenmukainen. Paitsi itse kalusteita, voitte muunnella myös laatikostoja tarpeen mukaan.

ASKO ETAPP-järjestelmä on kehitetty Ruotsissa, missä toimistorationalisointi on erittäin pitkällä. Suomessa ETAPP-konttorikalusteita valmistaa ASKO. Askon myymälöistä saate lisätietoja sekä esittelylehtisen.

Valmistaja: ASKON TEHTAAT OY


3 kommenttia:

 1. Asiallista, vaan lieneekö sattumaa, että kuvanmiehestä tulee mieleen Kekkonen tai Martti Miettunen?

  VastaaPoista
 2. Noita kalusteita katsellessa tulee ikävä entisen toimistoni Billnäsin konttorikalusteita. Eräässä toimistossa päättivät vaihtaa tammipuiset billnäsilaisensa lastulevyyn ja soitivat meille, että jos kelpaa, niin tulkaa hakemaan, loput menevät kaatopaikalle. Nyt näistä kaatopaikkakamoista maksetaan omaisuuksia antiikkiliikkeissä.

  VastaaPoista
 3. Billnäsit painavat ihan julmetusti. Meillä on kotona tytöllä pieni työpöytä ja se painaa enemmän kuin iso lastulevypöytä.

  Mainoksen herrassa on 60-luvun "asiallista" charmia, joka todellakin tuo mieleen tuon ajan päättäjät.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: