7. lokakuuta 2006

Disney ja Eurooppa (2006)

"Walt Disney (1901-1966) on yksi 1900-luvun omaperäisimmistä taiteenluojista", Grand Palais aloittaa esittelynsä näyttelystä Ilt était ne fois Walt Disney.

Helsingin Sanomat (7.10.) uutisoi tästä Pariisissa pidettävästä näyttelystä alaotsikolla "Grand Palais haluaa hämmentää korkeakulttuurin ja populaarikulttuurin välistä rajaa". Tämä rajankäynti tuntuu nyt kovasti olevan tapetilla. Kuraattori Girveau kertoo halunneensa näyttää, että Disney on täysivaltainen taiteilija. Kaiketi tämä vielä joillekin tynnyrissä asuneille on uutinen...

Mielenkiintoisia välittäjiä eri aikakausien välillä löytyy. Chron.cronin taidearvostelussa kerrotaan, kuinka hätkähdyttävän yhtäläiset ovat Fantasian Yö autiolla vuorella ja saksalaisen ohjaajan F. W. Murnaun synkkä Faust. Kohtaukset, joissa lepakkomaiset olennot levittävät siipensä, ovat lähes identtiset. Tästä lienee eräs suomalainenkin euroviisuedustaja saanut innoituksensa.

Miceagella on esitellä peräti kolmen sivun verran kuvia näyttelystä ja näyttelytilasta. Upealta näyttää.

Faust? Musta-Pekka? Lordi?

Näyttely pohjautuu suurelta osin Robin Allanin kirjaan Walt Disney and Europe.Aiheeseen liittyen, Salvador Dalin ja Disneyn yhteistyö: DESTINO.Ks. myös Destino 2 (Disney/Dali)


Technorati tags: , ,

1 kommentti:

  1. Josh, your site is wonderful!

    And thank you, yours was the first comment in English here in PopuLAARI.

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: