9. lokakuuta 2006

Eila Kaustia: Konkeli (WSOY 1968)

Eila Kaustia (PopuLAARIssa ennestään tuttu) ei vain kuvittanut vaan myös kirjoitti. Hänen itse kuvittamallaan lastenkirjallaan on hauska nimi.

Kiiltokuvista innoituksensa saaneen kirjan nimihän tulee tutusta lastenlorusta: ensimmäinen on enkeli, toinen tonkeli, kolmas on...

KONKELI.

Takakansi:
Taiteilija-kertoja Eila Kaustian hauskassa satuikäisten kirjassa on sankarina Pasi-poika, joka kerran on tuhma. Hän sieppaa pihan tyttöjen kiiltokuvakirjan ja repii enkelit ja kukkakorit palasiksi. Tietenkään siitä ei hyvää seuraa: yöllä Pasi joutuu Kuumemaahan ja tapaa Tonkelin, joka etsii revittyä siipeään, ja Konkelin, jolta puuttuu kenkä. Mutta nämä pahoin kohdellut eivät kanna kaunaa, vaan auttavat Pasin pois Kuumemaasta ja saavat aikaan muutakin hyvää.

4 kommenttia:

 1. Myös: Ensimmäinen enkeli, toinen tokka, kolmas kovanokka.

  VastaaPoista
 2. Totta, tuota kolmas kovanokkaa ovat meidänkin lapset hokeneet.

  VastaaPoista
 3. Tämän kirjan sain lahjaksi 70-luvun alussa, ja siitä tuli hyvin rakas. Lapsen ajattelua ja mielikuvitusta hauskasti kuvaavaa, hieno tarina.

  VastaaPoista
 4. Tämän kirjan sain lahjaksi 70-luvun alussa, ja siitä tuli hyvin rakas. Lapsen ajattelua ja mielikuvitusta hauskasti kuvaavaa, hieno tarina.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: