19. lokakuuta 2006

Hornblowerin seikkailut (1998 – 2003)

Hornblowerin seikkailut on C. S. Foresterin (>> Wikipedia) kirjoihin perustuva perinteikäs 12-osainen englantilainen meriseikkailusarja. Suomessa sarjaa esittää FST5 torstaisin kello 20:20, tänä iltana (19.10.) on kapinaa ilmassa, siis laivalla. Ilta jatkuu FST:llä Minä, Claudiuksen merkeissä, jota onkin mukava vertailla uuteen Rooma-sarjaan. Luulin katselevani Sub TV:tä ja Yle Teemaa digiboksin ostettuani, mutta totta puhuen tämän toisen kotimaisen edustama ohjelmisto on vienyt voiton. Ja olettehan muistaneet katsella FST:ltä myös Nero Wolfea...

Hornblower (TV series) >> Wikipedia

5 kommenttia:

 1. Hornblower on toki viihdyttävää settiä, mutta jos merien sankarit täytyy valita, olen henkeen ja vereen Patrick O'Brianin naisia. Lucky Jack Aubrey sekä eritoten fantastinen sidekick Stephen Maturin keelhaulaavat kiiltokuva-Horation mennen tullen...

  VastaaPoista
 2. Niinpä, romantiikkaa ja realismia - minulle kelpaavat molemmat, kiitos. Toivottavasti O'Brianin romaanisarjan suomentamista jatketaan.

  VastaaPoista
 3. - Ha hm, sanoi kapteeni Hornblower, muistaakseni.

  VastaaPoista
 4. O'Brianeita kannattaa lukea alkukielellä. Suomennokset eivät ole erityisen onnistuneita, ja merisanasto on (ainakin allekirjoittaneelle) täyttä hepreata suomeksikin. Totaalisen pihallaolon tunne kestää puoli kirjaa, sitten helpottaa!

  VastaaPoista
 5. Itse olen pitänyt O'Brianien suomennoksia hyvinkin onnistuneina, kieli on luontevaa sekä merikarhumaisen mehevää, ja hirvittävän vaikea seilaussanastokin on asiantuntevan kuuloista.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: