9. lokakuuta 2006

POWER GAME -peli (1975)

POWER GAME -pelin (Tactica, Smurfit Group Game, 1975) kannesta voi suorastaan aistia pelipöydässä väreilevän kiihkeän tunnelman. Mihin suuntaan ratas pyörii?

Power_Game_1975

Pelilauta ja rataspyörät

Power_Game_pelilauta

Pelistä ei juuri tietoja löytynyt, mutta Abstract Strategy -sivustolla oli maininta jonka mukaan peli on tunnettu myös nimellä Turn ja tekijä olisi J. B. McCarthy. Uudemmissa peleissä Kummistusjunassa on hyvin saman tapainen idea.

POWER GAME Tactica
A Smurfit Group Game

Power game -pelissä pelaajat kehittävät taitoaan käsittää avaruuden suhteita. Pelin tavoitteena on pystyä kääntämään vastapelaajan johtohammaspyörää (nuolella varustettu) sen nuolen osoittamaan suuntaan ketjuliikkeellä, joka syntyy omaa johtohammaspyörää käännettäessä. Tämä ketjuliike voi käsittää kuinka monta tain minkälaisen yhdistelmän tahansa omia ja vastapelaajan hammaspyöriä, mutta sen pitää syntyä ainoastaan johtohammaspyörää kääntämällä.

Lähtöasetelma - Kahdeksan valkoista hammaspyörää sijoitetaan alariviin johtohammaspyörä neljänneksi vasemmalta ja kahdeksan mustaa vastaavasti vastakkaiselle puolelle.

1. Valkoinen aloittaa pelin.
2. Jokaisella siirrolla saa siirtää vain yhtä hammaspyörää.
3. Hammaspyörää (johtohammaspyörä mukaanluettuna) saa siirtää yhden askelman mihin suuntaan tahansa, vaakasuoraan, kohtisuoraan tai viistoon.
4. Hammaspyörää ei saa siirtää toisen yli, mutta ohittaa saa viistoon kahden muun hammaspyörän välistä.
5. Pelaaja saa koska tahansa pelin aikana siirtonsa jälkeen kääntää johtohammaspyörää ja hän voittaa, mikäli vastapelaajan johtohammaspyörä liikkuu tällöin nuolen suuntaan. Pelaaja saa kääntää omaa johtohammaspyöräänsä kumpaan suuntaan tahansa, mutta hän häviää pelin, jos vastapelaajan johtohammaspyörä liikkuu väärään suuntaan tai ei liiku ollenkaan.

PS. JoshNeuman on ensimmäinen englanniksi PopuLAARIin kommentoinut, joten siitä hyvästä hän saa palkkioksi linkin hienoille surrealismisivuilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Hae tästä blogista: