14. marraskuuta 2006

Gringon suudelma (1962)


Gringon suudelma, originally uploaded by lurker_again.

Simo Penttilä kirjoitti vuosikymmenien ajan kenraaliluutnantti T.J.A. Heikkilän seikkailuista Sonoran auringon alla konnien kanssa, useasti myös kuun valossa kauniin senoritan seurassa.

Hahmo ja kirjailija menivät monen mielessä sekaisin, myös kirjailijan itsensä, kuten uudessa Ruudinsavu-lehden (jota julkaisee Suomen Länkkäriseura) vallan erinomaisessa artikkelissa (by Petri Poikus) tästä suomalaisesta sankarista kerrotaan. Lehteä (n:o 3/2006) saa ostaa ainakin Akateemisesta kirjakaupasta 5 euron hintaan. Lehteä toimittaa ja taittaa Juri Nummelin, joka julkaisee tarmolla muitakin fanzineita, kuten Isku ja Seikkailukertomuksia.

Länkkäriseura saisi kyllä uusia ja siivota sivustonsa...

Ks. myös Viimeiset mandariinit

PS. Repardpo kyseli kommenteissa, olenko blogissani muistanut Pecos Billiä. Tottahan toki, ks viesti Pecos Bill Eteenpäin! Kunniaksi Athapaskan! Pecos Bill on osa suomalaista kulttuuriperintöä, via Italia.

2 kommenttia:

  1. Länkkäriseuralla on pieniä vaikeuksia miehistön kanssa: melkein kaikilla, jotka niinsanotusti osaavat tehdä jotain, on perhe ja pieniä lapsia ja työ ja muilla taas ei ole ehkä tarvittavaa tietotaitoa. Mutta kiitos kun sanoit, katsotaan voiko asialle tehdä jotain.

    VastaaPoista
  2. Näinhän se on, tiedän hyvin tilanteen itsekin pienten lasten isänä.

    Länkkäriseura voisi pitää vaikka blogia, sillä tavalla tieto ehkä päivittyisi helpommin.

    Juri, kiitos hienoista julkaisuista, joita laitat lastuina maailmalle!

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: