17. marraskuuta 2006

Mindstorms kallein Suomessa (2006)

Lego Mindstorms-robotti olisi oikein mukavan joululahja pojalle (ja vähän isällekin); se on kohtalaisen kallis, mutta ehkä Legon omasta nettikaupasta sen saisi halvemmalla. Katsotaan!

Tuote on siis aivan täsmälleen sama palikoita ja pakettia myöten ja eiköhän sitä jaella jostain keskusvarastosta ympäri Eurooppaa EU:n sisämarkkinoille, ilman tulleja ja taksoja. Ostajan maan voi valita sivulla olevasta alasvetovalikosta. Tulin kokeilleeksi. Yllätys, yllätys, Mindstorms Nxt -robotti oli kallein Suomessa ja Ruotsissa, ero oli enimmillään lähes 70 euroa.

Näitä hintaeroja ei arvonlisäverolla selitetä. Meillä nyt vaan on varaa maksaa ihan kaikesta... ylihintaa.

Hinnat ovat vasemmalta oikealle:
Suomi 319 €, Saksa 279 € ja Espanja 249 €.
© 2006 The LEGO Group.

7 kommenttia:

 1. Katsoitko Amazonista? Niin yllättävältä kuin kuulostaakin, viime jouluna löysin yhden kaikkialta Suomesta loppuunmyydyn Duplo-tuotteen Amazonista, taisi tulla postikuluineenkin halvemmaksi kuin mitä oli ovh Suomessa ja toimituskin tuli kotiovelle hyvissä ajoin ennen joulua ( http://sekamediasoppa.blogspot.com/2005/12/ei-voi-olla-todellista.html )

  VastaaPoista
 2. Joo, aloin selata jälleenmyyjiä, Amazon.uk:ta ja muita. Sieltähän se löytyy hintaan 267 euroa punnan nykykurssilla.

  En silti tajua, miksi hinnat eivät Suomessa laske, jos kuluttaja voi itse tilata netistä saman tuotteen paljon halvemmalla kuin mitä sitä täällä myydään... tai ainakin verrata hintoja.

  VastaaPoista
 3. Suomessa Mindstorms-robottia sai ennen joulua tavallista halvemmalla Toys"R"US -kaupoista. Hinta oli muistaakseni 250 euron paikkeilla. Meinasin käydä ostamassa yhden paketin, mutta olivat loppuneet hyllystä. Eipä ihme.

  http://www.toysrus.fi/

  Jostain syystä LEGOn nettikaupan hinnat näyttävät olevan täsmälleen samat kuin Stockmannin hinnat. Muista kaupoista saattaakin saada legoja halvemmalla. Olisiko siis Stockmannilla jokin "sopimus" LEGOn kanssa, jolla hinnat pidetään korkeina?

  VastaaPoista
 4. Olisikohan tietoa mistä tuota saa halvimmillaan Suomesta? Olen Amazon.co.uk:sta koittanut pakettia tilata, kolmen viikon jahkailun jälkeen tulivat siihen tulokseen että eivät sitä Suomeen lähetä.

  Pitää käydä katsomassa ToysRUsista jos sieltä löytyisi.

  VastaaPoista
 5. Minullakin meni "mönkään" Amazon-tilaus. Mindstorms ei koskaan saapunut ja lopulta peruin tilauksen. Visa-hyvitys tuli kyllä ihan ok. Harmittaa. Yllättävän vaikea tuote hankkia. Minunkin täytyy kokeilla tuota Toys'R'US -kauppaa.

  VastaaPoista
 6. Jenkki Amazonista mindstorms nxt hintaan:228 $
  ja kaupan päälle antureita

  VastaaPoista
 7. Kiitos vinkistä, Anonyymi. Täytyy tsekata ne postituskulut. Brittiamazonin kanssa meni hermot...

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: