28. marraskuuta 2006

Hymy-lehti ja Kristian (1969)

Hymy-lehdessä 7/1969 oli yksi kaikkien aikojen suomalaisista viikkolehtijutuista, Kristianin "itsemurhayritys" - tämä lienee alallaan jonkinlainen klassikko. Lehden myyntiluvut olivat tuolloin huikeita; lukijoita oli miljoonia, mitä lehti ei arastellut mainostaa kannessaan.


Hymy_7_1969


Kristian voitti ensimmäistä kertaa vuonna 1968 järjestetyn Syksyn Sävel -kilpailun kappaleella Näin on.

Näin on, näin määränpää on tuntematon
ja samaa matkaa taas eteenpäin
ja yksi vain jalanjälki jäi


Ja uskomatonta kyllä, näitä kuvia skannaillessani (maanantai-iltana) Radio Suomi soitti Kristianin kappaleen Näin on; tämä lienee sitä synkronismia.

Kristian_Hymy_7_1969


KRISTIAN ELÄÄ VIELÄ!

Kuvaajan paikalla olemista ei ainakaan tässä jutussa mitenkään selitetä. Ei kai kyseessä vain ollut lavastus? Ei kai. Mutta ei se tähän jäänyt. Kristian uusi tempun uimarannalla (vai oliko se Salomon, kuten Wikipediassa uumoillaan?) niin että vain vaatteet jäivät rannalle... ja taas oli Hymy-lehden kuvaaja paikalla.

Ja jos joku on ihmetellyt, miksi J. Karjalainen lauloi: "Hän lienee saanut Kristianin kohtalon, siis levymyyntiä vauhdittaakseen, uransa aallon pohjassa lavastanut hukkumakuolon", niin täältä se on peräisin tämä moderni myytti.
Digikiiltokuva: Veli Viulu, Veli Huilu ja Veli Ponteva! by Disney

5 kommenttia:

 1. Voi, Kristian oli ihana ja muistan, että kai itkin, kun näin tuon Hymyn jutun.
  Vuosia myöhemmin toivoin, että Marc Bolanin kuolemakin olisi ollut vain mainostempppu, vaan ei ollut.

  Minulla oli singlenä tuo "Näin on" ja taitaa hyllystä löytyä Bengt Huhdan(Kristianin) lp Indian Girl.

  VastaaPoista
 2. Muistan, että Indian Girl sai oikein hyvät arvostelut mutta se ei myynyt juuri ollenkaan. Onko siitä cd-versiota? Pitääpä kysäistä levykaupasta.

  VastaaPoista
 3. Salomon on jäänyt mulle paremmin mieleen, se juttu tapahtui jonkin verran myöhemmin? Jotenkin muistan että siitä olis kirjoitettu Introssa? No, jokatapauksessa ihaniahan ne kummatkin oli...Mulla oli hurjasti vanhempi isosisko, joka aina sitten pienempää valisti näissä asioissa. Levykauppias saattaa katsoa vähän hitaasti kun kysyt "Indian Girliä", hihii.

  Ja huh, olipas Ville vihainen!

  VastaaPoista
 4. Käyn usein Popparienkelissä Viiskulmassa, siellä ovat ns. tottuneet.

  VastaaPoista
 5. Nuo Kristianin rockkauden levyt Kristian ja Indian girl on julkaistu tovi sitten cd:nä samalle kiekolle sisällytettynä.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: