20. marraskuuta 2006

Kultasormi-Bond

Copyright © 2006 Sony Pictures
Täytyy myöntää, että itsekin kuuluin "epäilevien tuomaiden" joukkoon mitä uuteen Blondiin, eh, siis Bondiin, Daniel Craigiin tulee - mutta uusi Casino Royale on saanut osakseen sellaista suitsutusta, että pakkohan se lähiaikoina on käydä katsomassa. Elokuva on ollut myös kassamagneetti.

Goldfinger is back: Craig is the Bond with a Midas touch

Source: Britain - Times Online

Henkilökohtaisesti Bond-suosikkejani ovat olleet kolme ensimmäistä elokuvaa, Tohtori Ei, 007 Istanbulissa ja Kultasormi. Ennen kotivideoiden valtakautta vanhoja Bondeja kierrätettiin jatkuvasti elokuvateattereissa, varsinkin kesäisin. Muistan hyvin myöhäiset kesäillat, kun viiletin fillarilla takaisin kotiin tukka putkella kuin Aston Martinia ajaen - Bondit ovat aina olleet voimafantasioita, "power fantasies", varsinkin nuorille miehille.

Tänä iltana tulee televisiosta (20.11. MTV3 21:15 - 23:35) myös ainoa kelvollinen Roger Moore -Bond, Elä ja anna toisten kuolla, Paul McCartneyn tunnuskappale (joka kuultiin räjähtävän livenä hänen Helsingin keikallaan) ja George Martinin soundtrack ovat loistavat.

Copyright © 1973 MGM, UA

 • PS. Bioninen mies; uudet proteesit ovat niin kehittyneitä että jäseniä menettäneet sotilaat voivat ehkä palata takaisin rintamalle (Bionic Man, BBC). Hmm, tämä välivaihe jäänee pois lähitulevaisuudessa ja sotilaiden jäsenet korvataan jo etukäteen keinotekoisilla ennen rintamalle lähettämistä.
 • PPS. Kansalaisaktivistit järjestävät kännykkävideo-kursseja; poliisit ja vartijat kansalaisvalvonnan piiriin YouTubella. Oppi on mennyt perille jo Suomessakin.
 • PPPS. Ja YouTube on kuulolla - suunnitteilla on videoiden jakelua kännyköiden välillä: YouTube goes "moblogging". Eiköhän siinä käy niin, että käyttäjät alkavat itse tuottaa sisältöä tälläkin alueella ja "virallisen" television katselu (ja sillä rahastaminen) kännyköillä kokee luonnollisen kuoleman... ellei se muutu ilmaiseksi.
 • Howard Stringer varmasti kiristelee hampaitaan lukiessaan lukiessaan tällaisia artikkeleita (NYTimes, vaatii ilmaisen rekisteröinnin) kun pelaajat ovat ehtineet viikonlopun yli kokeilla uusia PS3-konsoleitaan. Hype is over, real world hits back!

4 kommenttia:

 1. Mooren Bondeista ansionsa on toki Kuuraketillakin: silkkaa farssia koko isolla rahalla. Sanan sija löytyy tietysti, jos yrittää sitä agenttielokuvana katsoa.

  VastaaPoista
 2. Moore muutti Bondia koko ajan enemmän Pelle Hermannin suuntaan, kunnes sitten kirjaimellisesti veti pellen vermeet niskaan... missähän Bondissa se nyt oli, en kestänyt katsoa loppuun saakka.

  VastaaPoista
 3. Powerfantasies!

  Tätä sanaa olen tapaillutkin. Kiitsa.

  VastaaPoista
 4. Ole hyvä vaan justsopivasti...

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: