29. marraskuuta 2006

Mikä kirja olisin?

Fahrenheit 451
Mika Lietzen (turkulainen sarjakuvataiteilija) pohtii sivullaan Ajatuksia lännestä, mikä kirja hän olisi. Hän päätyy häilymään Idiootin ja Tristram Shandyn välille... (tällä hetkellä blogiviesti näyttää kuitenkin hävinneen sivujen päivityksen jälkeen).

Mikä kirja sinä olisit?

Minä olisin Tow Sawyerin seikkailut, poika joka puhuu Mark Twainin äänellä. Olisin yhtä aikaa nuori ja vanha, ja saisin klassikkona elää ikuisesti.

Ja tästähän ei voi olla tulematta mieleen kirjan ja elokuvan Fahrenheit 451 loppukohtaus.
_____

Mitä edelliseen viestiin (Paycheck) tulee, tajusin yht'äkkiä metroasemalle aivot niin sanotusti vapaalla kävellessäni, mikä oli ko. elokuvan tulkinnan avain. Päähenkilö Michael teki eettisen valinnan, hän ei enää ollutkaan reverse engineer vaan forward engineer. Hän etukäteismallinsi tulevaisuuden (ihan konkreettisesti) ja muutti sen paremmaksi. Siihen oli vielä selvä vihje lopussa kun hän kertoi, ettei hän halua parantaa maailmaa vaan muuttaa siitä. No niin, jo helpotti, tajusin, vaikka hitaasti se taas tuli.

Mikä kirja olisit?

4 kommenttia:

 1. en vieläkään tajua paycheckiä. ei sen väliä.

  wikipedia kertoo, että fahrenheit 451 nimi tulee siitä, että 451 on paperin syttymislämpötila. herättää minussa saivartelun halun, koska paperin syttymislämpötilana tuossa tarkkuudessa niin järjetöntä tarkkuutta, ettei voi merkitä mitään. (vai sotkeeko maallikkofysiikkani turhaan)

  "Mikä kirja olisit?"
  Ehdottomasti Oblomov. niin tylsä, ettei sitä kukaan jaksa lukea.

  VastaaPoista
 2. Oblomovista minulle tulee aina yönutussa tepasteleva Tarmo Manni mieleen.

  VastaaPoista
 3. Niin siis Robinson C olisin,jos kirja olisin: riippumatossa köllöttelisin autiolla etelämeren saarella sivujani leyhytellen!

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: