20. marraskuuta 2006

Miksi luen blogeja

Kaikki ovat kilvan kertoneet, miksi kirjoittavat blogeja, mutta tässä kolme syytä miksi luen blogeja...


 1. Blogit tietävät

  Yleensä jonkin tietyn aiheen blogiinsa valinnut on sen alan asiantuntija. Hän tietää. Hyvä esimerkki on Pulpetti, ks. Velvet Underground ja Gor. "Tavalliset journalistit" kirjoittavat kaikesta ja tietävät kaikesta vähän.

 2. Blogit kiinnostavat

  Hyvä blogi linkittää ja linkittyy; se on enemmän kuin osiensa summa. Blogistan on aina hereillä ja valppaana. Lukijan kannattaa etsiä jokin hyvä reader, kuten Bloglines, ja tilata sinne feedit kiinnostavista blogeista ja palveluista. Yhtäkkiä huomaa räätälöineensä itselleen "lehden", joka kiinnostaa enemmän kuin mikään lehti. Muualta ei sitten löydykään enää muita kuin vanhoja uutisia.

 3. Blogit antavat enemmän

  Blogeissa uskalletaan kirjoittaa kiinnostavasti, päätoimittajaa pelkäämättä - persoonallinen ääni kuulostaa aina paremmalta. Ironiaa uskalletaan käyttää, gonzoilu on sallittua kuten myös älyllisyys, epäolennaiset sekoilut, viisastelu, ärsyttäminen, runollisuus... mitä vain.

  Sana on ihan oikeasti vapaa.

>> Miksi SINÄ luet blogeja?

PS. Googlen kuville tägit, Google Image Labeler.

9 kommenttia:

 1. Taisin taas keretä vastata ensimmäisenä. Täällä siis minun vastaus siihen miksi minä luen blogeja.
  http://haloefekti2.blogspot.com/2006/11/miksi-luen-blogeja.html

  VastaaPoista
 2. Kirjanmerkeissäni on joitakin blogeja, joita silmäilen, kuten nyt tämä. Jos vaikuttaa kiinnostavalta, luen, jos ei nostan hattua ja jatkan matkaa. Tämä on vähän kuin selaisi Metroa Metrossa.

  VastaaPoista
 3. Tuli metroon vahingossa iso ämmä varmaan siksi, että se on metron tunnus. Olisivat vain aikoinaan valinneet ennakkoluulottomasti myyräkuvan. Mahdatko logoehdotusta mistään löytää. Se on kai sittemmin joskus rekisteröity jollekin firmalle.

  VastaaPoista
 4. H. Efektin huomio omassa blogissaan, että "Blogit puhuvat suoraan ihmiseltä ihmiselle" on todella tärkeä. Netti ei suinkaan ole mikään kylmä paikka...

  Blogeja on kiva lukea siksikin, että aiheet vaihtelevat villisti. Kuten nytkin. Tuosta metron Myyrä-logosta muistaakseni järjestettiin äänestys, mutta se taisi hävitä sille M-kirjaimelle. Voi olla, että muistan väärin.

  Ja totta kai blogeja selaillaan ja silmäillään, "I'm just browsing"; kenelläkään ei voi olla aikaa lukea kaikkea - pitää valikoida.

  VastaaPoista
 5. Halo Efektin perässä seurasin tänne ja vastasin.
  http://kuvauksia.blogspot.com/2006/11/jatkoa-teemalle-pullot-ksittelyss.html

  VastaaPoista
 6. Täällä edelleen yksi HaloEfektin perässähiihtäjä:
  http://www.kameravene.fi/blogi/?p=319

  VastaaPoista
 7. Myös vastasin tähän meemiin blogissani :)

  VastaaPoista
 8. Tämä blogiviesti kerää vieläkin kävijöitä. Mukava niin. Blogien merkitys tuntuu koko ajan olevan kasvussa, yhä vain.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: