16. marraskuuta 2006

Valojuova - Koltan perintö (1944)

Valojuova näytenumero


Helsingin kirjamessuilta löysin paksun pinkan Valojuova-lehtiä näytenumeroa myöten. Tämä "ajankohtainen kuvallinen viikkolehti" ilmestyi vuosina 1944-1950. Kansiaiheina olivat ensimmäisessä ilmestyneessä numerossa "Penicilliini - uusi nerokas lääke, Polttoturve - suomalainen kivihiili, Tervaskannot - kotimaisen voiteluöljykysymyksen ratkaisu". Biopolttoaineet olivat siis silloinkin hyvin ajankohtaisia.

Lehden nimikin kertoo siitä, kuinka kiinni sodassa vielä oltiin. Ulkoasultaan lehti oli tabloid-tyyppisesti taitettava, mutta paperi oli kunnollista.

Mutta mikä mielenkiintoisinta, ainakin PopuLAARIn mielestä, takakannessa ilmestyi Ami Hauhion Koltan perintö, yksi parhaista, ja pisimmistä, suomalaisista seikkailusarjakuvista koskaan. Seikkailu alkaa, kun isoisä kuolinvuoteellaan paljastaa salaisuuden... joka piilee lappalaisen lypsinnaapussa!

Koltan perinto 1
© Ami Hauhio 1944

>> Haku: Ami Hauhio PopuLAARIssa.

2 kommenttia:

  1. olipa löytö tuo valojuova. sen lisäksi että olen kateellinen, olen myös KATEELLINEN. minulla oli kerran nenäni edessä kaikki vuosikerrat, mutta siitä tuli sellainen catch and release - tilanne, kun hinnassa oli liikaa suolaa.

    VastaaPoista
  2. Vanhojen aikakauslehtien hinnat voivat olla ihan mitä vain... Mutta jätän joskus itsekin ostamatta, jos kiskurihintoja pyydetään - en mielelläni maksa kahta euroa enempää per lehti, mieluummin yhden. Näiden hinta taisi olla siltä väliltä tai vähän alle.

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: