15. toukokuuta 2007

Sheriffi (1955)

Kapteeni Miki vasemmalla ja Windy oikealla intiaanin nuoli lakinreuhkassaan.

Rami kirjoitti viestin Gordon Jim kommentteihin: "Kapteeni Miki on näistä vanhoista liuskalehdistä ollut aina meikäläisen suosikki. Olin mielissäni kun Kaukoranta ja Kemppinenkin totesivat klassikkokirjassaan Sarjakuvat, että se on hyvin piirretty ja hauska. Tohtori Salasso knalleineen ja omalaatuisine oivalluksineen oli ehdoton suosikkini lapsena."

Liuskalehti Kapteeni Miki oli tosiaankin lasten ja nuorten makuun; siksi se ei ehkä kestänytkään aikaa samalla tavalla kuin Tex, joka on ehkä enemmän myös aikuiseen makuun. Lukijat kasvoivat...

Tähti-Sarjat julkaisi monta eri lehteä; Gordon Jimin numeron 18 takakannessa (kuva yllä) mainostetaan näin:
Tässä ne ovat, vanhat tutut TEX, KÄDET YLÖS! sekä GORDON JIM, joka nyt vuodenvaihteessa saa uuden nimen: VILLI LÄNSI, ja lopuksi KILROY, johon jo varmaan myös olet ehtinyt tutustua. Ja pojat, ensi vuoden alussa tulee kauppaan vielä kaksi uutta: SHERIFFI ja TÄHTI-SARJAT!

Keräilijöille kerrottakoon, että Sheriffissä ilmestyi varsin laadukas sarjakuva Kersantti York (piirtäjä oli ilmeisesti Roy D'Amy, vaikka alla oleva näyte on kovasti Hugo Prattin tyylinen).

Kersantti York (Sheriffi n:o 14, 2. vsk, 1955, ks. kuva viestin yläosassa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Hae tästä blogista: