16. toukokuuta 2007

Punainen Neilikka -televisiosarja

Punainen neilikka (The Scarlet Pimpernel) on paronitar Emmuska Orczyn luoma romaanisankari, englantilainen aatelismies, joka pelastaa aatelisia Ranskan vallankumouksen kynsistä. Punainen Neilikka onkin oikeasti Percy Blakeney, ja häntä pidetään usein ensimmäisenä salaisen henkilöllisyyden omaavana supersankarina. Hän on siis sangen tärkeä hahmo populaarikulttuurissa. Apunaan hänellä on usein "liigansa" ja joskus myös vaimonsa Marguerite, joka pääsee selville miehensä salaisuudesta. Vastapelurina on inhan luihu Chauvelin.

FST yllättää jälleen (siis positiivisesti) ja esittää uusintana London Filmsin ja BBC:n 12-osaisen Punainen Neilikka -televisiosarjan. Pääroolissa on vallan mainio Richard E. Grant, joka on kuin luotu osaansa. Sarjassa on jonkun verran "modernisoitu" romaaneja nykyaikaisempaan makuun, mutta ajankuvan ja seikkailun tuntu on onnistuttu säilyttämään hienosti.

Ensimmäinen jakso esitetään helatorstaina 17.5.2007 kello 20.25. Virittäkää digiboksien ajastimet kohdalleen (ja muistakaa asettaa oletustekstitys joko suomeksi tai ruotsiksi).

Punaisesta Neilikasta on tehty myös suosittu musikaali, jonka kappaleen Into the Fire videotaiteilija Lacecravat (A Lace Cravat Production) on ympännyt televisioelokuvasta tehtyyn koosteeseen. Tämä on luovaa. Nauttikaa... Toki tarjolla on myös Mustan Kyyn käsitys mokomasta pellestä.

Ks. myös Punaisen Neilikan urotyö.

2 kommenttia:

  1. Hei!

    Sarja on mahtava. Ongelmia kun vain esiintyy videoitten kanssa niin tiedätkö ssako sarjaa mistään dvd:nä tai vhs:nä?n Ite yritin kattoa muutamasta paikasta mutta en nyt löytäny.

    VastaaPoista
  2. Anttilassa oli aikoinaan myynnissä P. Neilikkaa dvd-pakettina, mutta taisi olla poistolaarissa... joten heikolta näyttää. Sieltä kannattaa silti kysyä.

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: