11. toukokuuta 2007

King Kong (1975)

Alan Mooren (sekä hänen tyttärensä Leahin ja vävypoika John Reppionin) kirjoittama Albion on englanninkielinen sarjakuva-albumi, jossa herätetään henkiin vanhat brittiläiset supersankarit ja -roistot. Selailin tätä sarjakuvakirjaa kaupassa ja päätin sen itselleni ostaa, koska albumista löytyi yllättävän paljon tuttuja, nostalgisia hahmoja...

...kuten tämä King Kong, jonka nimi oikeasti oli tosin Mytek the Mighty. Mikäli jättiläisgorillat kiinnostavat, kannattaa lukea Kvaakin artikkeli aiheesta. Tämä hillittömiä juonenkäänteitä ja unen logiikkaa sisältävä pokkarisarjis oli hyvin suosittu oppikouluaikoinani 1970-luvun alkupuoliskolla ja vaihtelimme sarjan kirjoja ahkerasti keskenämme. Näitä pokkareita muuten löytyy yhä runsaasti divareista, joten ovat niistä pitäneet muutkin kuin meidän koulun pojat (kävin siis poikakoulua).

King Kongin pääkonna oli "katala kääpiö" Gogra, joka rakensi jättiläisrobotteja lisää parikin - yhden myös omaksi kuvakseen. Sankarit hän uhkaa tuhota brittiläisen humoristisesti jättimäisellä krikettimailalla kuten voimme alla olevasta kuvasta todeta!

Laatusarjakuvaa!

3 kommenttia:

  1. Kas. Itselläni oli noita King Kongeja puolisen tusinaa teininä ja juuri pari viikkoa sitten löysin divarista yhden Teräsnyrkin. Täytyypä kaivella komeroita josko Kongit eivät olisikaan kadonneet.

    VastaaPoista
  2. Myös Teräsnyrkki "heräsi henkiin" Albionissa ja sai luvan lopettaa koko tarinan (ja herättää Tony Blairin)...

    VastaaPoista
  3. Sweet. Täytyypä hankkia hyllyyn.

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: