15. toukokuuta 2007

Koulu-TV

Kuten YLE:n Director General Mikael Jungner taannoin jossain lehtijutussa totesi, televisio-ohjelmat siirtyvät muutaman vuoden sisällä nettiin. Yleisen tunnepohjaisen muutosvastarinnan hänen piti perua todet puheensa... mutta kehitystä ei voi estää.

Koulu-TV siirtyy nettiin kokonaan vuoden sisällä. Sivut löytyvät täältä: http://opettajatv.yle.fi/

Tekijänoikeuksista on pystytty neuvottelemaan niin, että ohjelmia voi katsoa yhtä aikaa yhteiseltä ruudulta luokassa. YLE:n hienon Elävän arkiston ohjelmia kaikkien oppilaiden täytyy katsoa yhtä aikaa omilta eri näytöiltään. Muistelen, että meidän koulussa Koulu-TV:tä ei katsottu koskaan, sitä pääsi katsomaan vain jos jäi sairaana kotiin. Netistä ne voi katsella silloin kun sopii, kuten vaikkapa ohjelmat Eläinten sopeutuminen kaupunkiin tai Historia: sota-ajan Helsingin kasvot.

Juuri nyt (15.5.) YLE:n sivut eivät toimi kunnolla tai ollenkaan, sillä ne ovat palvelunestohyökkäyksen kohteena. Tulevaisuudessa, jos televisio tosiaankin on netissä, hakkerit voivat estää ohjelman katselun. YLE:n verkkosivut ovat myös valtion kriisiajan tiedotusväline, joten tällainen hyökkäys on luonteeltaan tietenkin hyvin vakava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Hae tästä blogista: