12. toukokuuta 2007

Kreivi (1968)

Unta jokainen katsoo,
kaikki tähtiin kurkottaa...

Pertti Ylermi "Kreivi" Lindgren on varsin hämmentävä hahmo suomalaisten "paperitähtien" maailmassa. Tämä hurjapäisenä naistennaurattajana tunnettu hahmo oli aika rivosuinen, pyylevä herra, jonka naiset vain jostain kumman syystä näkivät ruusunpunaisten silmälasien läpi. Kreivi näytteli itseään Peter von Baghin ohjaamassa dokudraamassa.

Apu 46/1968 kertoo, kuinka Kreivin seitsemäskymmenesviides (tai ehkä seitsemäskymmeneskuudes) kihlaus johti lopulta häihin Gull-Brittinsä kanssa. Bestmanin virkaa toimitti sen ajan megamanageri Jorma Weneskoski. Häävieraina olivat mm. Anita Hirvonen, Erkki Pohjanheimo, Seppo Hanski, Markku Veijalainen, Reijo Salminen ja Timo T. Kaukonen.

Illanvietossa sulhanen vitsailee:
- Koskas se ensimmäinen
Ruotsinlaiva lähte...
Ja tottahan se olikin, sillä sinne Kreivi lähti ja jätti Suomen. Rouva tosin ei tainnut päästä mukaan.
Paperitähtiä...Kreivi Lindgren ja morsian
...ja paperinukkeja
(paperinukke Lenita Airisto).
Paperinukke Lenita Airisto

1960-luvun loppu ja oikeastaan koko 1970-luku olivat suomalaisten aikakauslehtien julkkisten elämän ikkuna vieläkin suuremassa määrin kuin nykyään. Lehtien jutut menivät todella lähelle kohteitaan, ja nämä tekstit olivat monta sivua pitkiä eivätkä ollenkaan niin kuvapainotteisia kuin nykyään. Tässä samaisessa lehdessä julkisuusuransa aloittaa myös juuri Syksyn Sävelen kappaleella Näin on voittanut Kristian. "- En toivo uraltani mitään erikoista, on vain mielenkiintoista nähdä, mihin tämä kaikki vie, miettii Kristian." Ja tähän se vei jo seuraavana vuonna.

Juice Leskisen laulu "Paperitähdet" kiteyttää täydellisesti tuon ajan. Eihän paperitähdet oikeasti sammu pois...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Hae tästä blogista: