27. toukokuuta 2007

Collin Wilcox (1974)

Collin Wilcox: Murhaakin pahempi, Manhattan 110 (Vaasa Oy , 1974) - kannen yksityiskohta Kun halpa pokkari lojuu divarin 50 sentin laarissa muiden kaltaistensa seurassa, se näyttää nuhruiselta ja halvalta - mitä se kaiketi onkin. Vaan kun sen poimii sieltä käteensä ja ottaa erilleen, kirja saa jotenkin aivan uuden auran. Kansikuva (joka tässä tapauksessa on sangen rohkea) saa aivan uusia ns. tulkinnallisia ulottuvuuksia ja pienen googletuksen jälkeen käy usein ilmi, että pokkarisarjassa julkaistu teos voi olla jopa oman alansa pieni "klassikko".

Niin kävi nytkin tämän Manhattan-sarjan pokkarin kanssa... Manhattan-sarja oli peräisin Ruotsista, mutta Suomessa kirjat julkaistiin eri numeroilla.

Collin Wilcox (1924–1996) on kuin onkin arvostettu rikoskirjailija, ja hänen kirjansa Murhaakin pahempi (Manhattan 110, alk. Dead Aim) on kolmas osa San Franciscoon sijoittuvasta Frank Hastings -sarjasta. Wilcox kirjoitti myös televisiosarjaan Sheriffi McCloud perustuvia romaaneja, joita on julkaistu suomeksikin TV-Dekkari -sarjassa. Erityisen mielenkiintoiselta vaikuttavat hänen Stephen Drake -kirjansa, joiden haamudekkari on varustettu yliluonnollisia ilmiöitä erottavalla vaistolla. Ks. Wilcoxin bibliografia.

Collin Wilcox: Murhaakin pahempi, Manhattan 110 (Vaasa Oy , 1974)
Collin Wilcox: Murhaakin pahempi
Manhattan kirja 110 (Vaasa Oy , 1974)

9 kommenttia:

 1. Nämä kannet ovat niin upeita, että jos raskisi, repisi ne kirjoista, kehystäisi ja tapetoisi seinänsä niillä!
  Vaan kirjaahan ei saa tuhota. Hmm, miten olisi toisenlainen ripustus kirjoille...kannet näkyviin hyllyssä?

  VastaaPoista
 2. Tämä blogi on oikea aarreaitta, enkös minä sitä epäillytkin :)

  Onko El Coyote - sarja sinulle tuttu? Tutustuin siihen hamassa nuoruudessa ja keräsin kaikki Suomessa ilmestyneet 78 numeroa faijani kanssa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Rita.

  El Coyotea on käsitelty PopuLAARIssa pariinkin otteeseen, ja Zorroa.

  Täyttä sarjaa El Coyotea ei monella ole! Upea kokoelma sulla ja sun faijalla, varsinkin ne alkupään numerot ovat kiven alla, en muista itse niitä koskaan edes nähneeni.

  VastaaPoista
 4. SusuPetal - näitä kirjoja saa pilkkahintaan divareista, joten ei muuta kuin kansia repimään ja vaikka kesämökin huussin seinää koristamaan!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikesta El Coyoteen liittyvästä!!! Sain inspiraation hakea sen Wikipediastakin. Palaamme tähän aiheeseen. Allekirjoittaisin suden profiililla jos näppiksestä löytyis :)

  VastaaPoista
 6. Ei kirjoja saa repiä, höh. Ei, vaikka olisivat mitä tahansa.

  VastaaPoista
 7. Wilcox on erinomainen kirjailija. Jopa hänen kirjaversionsa Sheriffi McCloud -tv-sarjasta ovat hyviä. Jahka pääsen sinne asti, hänen hakusanansa Pulpografiasta tulee nettiin - ajallaan. Tällä vauhdilla se tapahtuu joskus ensi keväänä.

  URL siis tulee olemaan tämä:

  jurintekstit.blogspot.com

  Mitä tulee kansikuviin, niin onhan aina mahdollista yhyttää ja ostaa kansien alkuperäistaidetta! Tuo on varmaan Espanjasta peräisin, kyllä siellä on varmasti markkinoita alkuperäisen kansitaiteen ostajille!

  VastaaPoista
 8. Anteeksi, puhun höpöjä - tuohan on valokuva! (No, onhan silläkin tietysti originaali.)

  VastaaPoista
 9. Juri, olen lueskellut kumpaakin blogiasi. Informatiivista tekstiä.

  Kuvan originaali neitonen ei ehkä enää ole niin originaalinen kuin nuoruutensa 1970-luvulla...

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: