6. toukokuuta 2007

Digisovitin sopii minulle!

Digiboksi on muuttanut televisionkatseluni täysin... Käytössäni on tallentava digisovitin, joissa on kaksi viritintä. Hyvä neuvo: älä osta halvinta perusmallia, jolla ei voi tallentaa. Jätä se kallis taulutelevisio vielä ostamatta ja osta kunnon digiboksi.
  1. Tallentaminen EPG:n (sähköisen ohjelmaoppaan) avulla kiintolevylle on äärimmäisen helppoa. Tämän suhteen voi puhua aidosta käyttömukavuudesta ja välineen hallinnasta. Viikottain tai päivittäin samaan aikaan esitettävän ohjelman voi asettaa jatkuvaan tallennukseen. Kannattaa kuitenkin lisätä ohjelman keston pituutta ainakin viidellä minuutilla, jos ohjelmat sattuvat olemaan hiukan myöhässä.
  2. Kanavaprofiilit ovat vihdoinkin tuoneet avun siihen, että suuret urheilutapahtumat eivät enää "jyrää" esimerkiksi lastenohjelmia. Katsoja voi valita katsottavansa, sillä valinnanvaraa on.
  3. YLE Teema on ollut menestys! Siellä on näytetty mielenkiintoisia elokuvasarjoja, joita muut kanavat eivät voi katsojalukujensa menettämisen pelossa näyttää (kuten itäsaksalaisia intiaanielokuvia). Samaten nostalgiannälkään on ko. kanavalta riittänyt katseltavaa yllin kyllin, tukena on ollut lisäksi palkintojakin saanut YLE:n Elävä arkisto.
  4. Kuvanlaatu on selvästi parantunut, jos ei ole ollut kaapelitelevision asiakas. Tämän voi todeta helposti vaihtamalla kuvan digikanavalta analogiselle.
  5. FST:n ohjelmiin saa nyt suomenkielisen tekstityksen oletusarvoisesti (tämän asetuksen voi tallentaa kunnon digiboksiin). Nero Wolfe oli yksi parhaista dekkarisarjoista koskaan, ja olipa mukava seurata myös Hornblowerin seikkailuja. Tack.
  6. YLE:n jähmeys ja asema "Suomen virallisena televisiona" on muuttunut rennommaksi ja energisemmäksi. Muutoksia uskalletaan tehdä. YLE24:n muuttaminen Extraksi oli oiva veto. Vilkas ja mukautumiskykyinen populaarikulttuuri elää ajassa, hidas ja konservatiivinen korkeakulttuuri jää pakosti takavasemmalle ellei se opi uuden maailman tavoille. Runoraati on nautittava ohjelma ja hyvä esimerkki innovatiivisesta formaatista, pönöttävät Kulttuuriuutiset pitäisi uudistaa kokonaan.

Parannettavaakin toki on. Radiokanavatarjonta digisovittimen kautta on vielä aivan onnetonta. Miksi en voi tallentaa Knallia ja sateenvarjoa ja muita kuunnelmia digitaalisesti siinä missä televisio-ohjelmia? Ymmärrän kyllä, että tekijänoikeussopimuksiin liittyvien rajoitteiden vuoksi kuunnelmia ei voida vielä nettiin, mutta en ymmärrä, miksi radioteatteria ei voitaisi lähettää digikanavilla nyt kun digiboksit ovat kohta kaikissa talouksissa...

* * *

Voi, kunpa jollakin kanavalla näytettäisiin uusintana Ellery Queen ratkaisee...
minä todellakin pidin tästä sarjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Hae tästä blogista: