16. toukokuuta 2007

Jive (1959)

Nyt on Jive muutakin kuin kiva tanssi!

Helen kyseli King Cola -viestin kommentissa, että muistaako kukaan jotain sellaista colantapaista juomaa, 70-luvun alkuvuosilta, jonka repäisykorkin alla oli filmitähtien kuvia? Jive, Live tms?

En silloin muistanut, mutta kuinka ollakaan, selaillessani vanhaa Ajan Säveltä vuodelta 1959, ao. mainos osui silmiini. Joten, Helen: "Have a Jive".


Jo tänään tapaat baarissa uuden JIVEN - nasta juoman, jonka maku on syksyn yllätys! Vain JIVE maistuu niin pirteältä - yhtä "tummalta" kuin sen värikin - ihan erilaiselta kuin muut! JIVE ei lopu pullosta heti - samasta riittää sekä Sinulle että Hänelle. Ja vielä yksi hieno juttu: jokaisen JIVE-pullon korkissa on jonkin filmitähden kuva!

PYYNIKKI

Kirka muistelee Apu-lehdessä, Tää on mun juttuni, kuinka "Pietarinkadun ja Huvilakadun kulmassa majaili nimittäin prätkäjengi, oikea vanha kunnon moottoripyörälössi, ja ne kävi siinä baarissa kahvilla ja limsalla, Jive-limsa oli kova sana." Kovikset siis joivat Jiveä.

6 kommenttia:

 1. Hiano jive-fontti. Omaksi tuollainen.

  VastaaPoista
 2. Haa, löytyi siis! Mutta noita takuulla myytiin vielä monta vuotta 1959 jälkeenkin, tiedän sen ihan varmasti. Jiveä ostettiin aina siellä bensiksellä missä käytiin vene tankkaamassa matkalla mökille ja missä eno oli vähän aikaa töissä. Tärkeitä muistoja!

  VastaaPoista
 3. Ko. limsa on siis todennäköisesti ollut markkinoilla yli 10 vuotta, mutta kollektiivisesta populaarimuistista (paitsi Heleniltä) se on jo hävinnyt - niin kuin niin moni muukin juttu... vaan nyt on netissäkin Jivestä muistijälki.

  Jiven kruunukorkin markkinahinta näyttää olevan 3 euroa.

  VastaaPoista
 4. Ah, Jive! Se kuuluu meikäläisenkin lapsuusmuistoihin – tosin noin 20 vuotta myöhemmältä ajalta.
  Jiveä nimittäin oli markkinoilla ainakin 1980-luvun alkuun asti. Koska sitä valmisti Pyynikki, se ei välttämättä levinnyt Pirkanmaata kauemmaksi. Minä ainakin sain sitä vain ollessani kesämökillä Ikaalisissa. Ei ihme, että Jivestä on jäänyt mukavat muistot!

  Jive-korkeissa oli 1970-luvulla tuolla mainitulla Jive-fontilla präntätty teksti, muttei enää filmistarojen kuvia. 70-80 -lukujen taitteessa fontista luovuttiin ja korkkeihin sekä etiketteihin tuli tähtiä ja amerikanlipun värejä. Liittyi varmaan ajankohdan Jenkkilä-muotiin.
  Meikäläisellä on epävirallisessa pullonkorkkikokoelmassani nämä molemmat 70-luvun korkit.

  VastaaPoista
 5. mullakkin OLI Jive cola korkki tosin valkealla pohjalla punaset kirjaimet tuosta muistin että sellastakin oli ite syntyny -66 enkä muista olenko maistanu kyllä vissiin mut tuo korkki muistutti vielä 20v sitten tuotteesta kunnes sekin katosi

  VastaaPoista
 6. Join Jiveä n 60-luvun lopulla, pullo oli olutpullon muotoinen, etiketti vaaleansininen. Voi kun joku vielä tekisi sitä!

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: