2. tammikuuta 2007

2006/I

Vuosi 2006 oli ensimmäinen täysi vuosi PopuLAARIlle. Päivittäisten kävijöiden määrä on kivunnut välillä lähes kolmeensataan, ja vajaa puolet kävijöistä on "vakituisia asiakkaita".

Tammikuussa aloitettiin Kapteenilla ja Villellä, joka on yksi suosikkisarjakuvistani menneiltä vuosilta sekä muisteltiin villin lännen sankareita: Hopalong Cassidy, El Coyote ja Roy Rogers. Samaten tuli selvitettyä mikä ihme on vanhoissa lehdissä kummitteleva kirjainpari S.H. Helmikuussa innostuin esittelemään myös vanhoja C-kasetteja, joista varsinkin Roxy Music on tuonut paljon kävijöitä Googlen kuvahaun kautta. Maaliskuussa oli monta kertaa esillä lasten lehti Pääskynen, jossa aikoinaan ilmestyi Anni Swannin jatkokertomuksia kuten Ollin oppivuodet. Sarjakuvista löydettiin myös viittauksia maalaustaiteeseen, kun avaruusagentit olivat soutajien aamiaisella. Pieni löytö oli Ami Hauhiolta harvinainen huumorisarjakuva Touhukas Maija, joka sai kokea kovia sotien jälkeisessä Suomessa. Huhtikuussa ilmestynyt viesti 1960-luvun puolivälin Solifer Speed-moposta on jostain syystä kerännyt hirveän määrän kävijöitä, ilmeisesti se on monelle intohimojen salattu kohde. Pääskyistä ja amatsoneista oltiin kiinnostuneita ulkomaita myöten ja brittiläiseltä keräilijältä saapui jopa ostotarjous Pääskylaaksosta. Rakettisarjan hienot kannet ja takakansitekstit kiinnostivat nekin tieteiskirjallisuuden harrastajia. Pinocchio roikkui hirressä , Aasin nimi oli Liisa ja Viina oli miesten juomaa. Toukokuussa uhmattiin tupakan mainoskieltoa ja kerrottiin Klubi 7 -tupakasta sekä siitä, millaista oli tupakan mielikuvamainonta 1930-luvulla. Hauskana pidettiin myös mainosta Kesäemännän raavas sika. Ja kuka muistaa vielä, millainen oli saranasuksi? Kesäkuussa huomattiin, että Heljä Lahtinen ja Heljä Lassila olivat sama henkilö. Tupakkaoikeudenkäynteihin kerättiin entistä raskauttavampaa materiaalia kuinka muka Saimaa-tupakka säästää kurkkua ja kuinka pikkupoikien kannattaa savujen jälkeen syödä Fazerin Tussin-pastilleja. Lukijat saivat haikailla nuoruusvuosiaan Simo Salmisen ja Peikkojuoman parissa, silloin aurinko aina paistoi, ainakin heinätöissä.

3 kommenttia:

  1. Olkoon vuosi 2007 PopuLAARIlle yhtä komea kuin edellinen! Ja toki Hyvää Uutta Vuotta myös sulle, Lurker!

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin, Käpsä. Ja "lykkyä pyttyyn" Kävelyllä-blogille tälle vuodelle. "...mennen maailmat syleile, astu kautta aikakautten..." olkoon motto (by Eino Leino).

    VastaaPoista
  3. Pidämme Eikan mielessä!

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: