31. tammikuuta 2007

Tripodien aika (1979)

Suomalaisten kirjojen kannet teki Hannu Taina

Tripodien aika on jäänyt monille mieleen televisiosarjana, jota esitettiin 1980-luvulla. Se perustui kuitenkin John Christopherin (oik. Samuel Youd) jo 1960-luvulla kirjoitettuun kirjasarjaan, joka julkaistiin Suomessa nuorten sci-fi -kirjasarjassa Tiikeri ja sitten vielä erikseen kovakantisena trilogiana (ilmeisesti tv:n suosion siivittämänä). Muistaakseni ilmestyi myös Tripodien aika, joka oli yksi paksu nide.

Ihmiset elävät sarjassa keskiajan tasolle taantuneessa maailmassa, jonka herroja ovat muualta saapuneet tripodit (H.G. Wellsin Maailmojen sodan tyyliin). Ihmisten päähän asennetaan metallinen "kappi", vastaanotin, jolla ohjataan heidän toimintaansa. Maan asukkaat ovat tripodien palvelijoita - paitsi Valkoisilla vuorilla elävät vapaat eurooppalaiset...

Tripods walk to the City of Gold and Lead (YouTube)Tripodien aika- sarja:
1. Viimeinen tukikohta
2. Lyijykaupunki
3. Tulinen pyörre

7 kommenttia:

 1. Tripodien aika kirjoina ja televisiosarja ovat jotain elämää suurempaa! Ystäväni ja minä olemme suuresti fanittajia. Tuossa juuri syntymäpäivälahjaksi annoin hänelle teettämäni t-paidan, jonka edessä luki kapitettu ja niskassa oli piirretty pieni kappi. :D

  VastaaPoista
 2. Disneyllä on ollut oikeudet kirjoihin jo kauan aikaa, ja netissä huhutaan että elokuvan teko jo häämöttäisi...

  VastaaPoista
 3. Tripodien aika oli meikäläiselle skidinä toinen kahdesta niin vahvasta vaikuttajasta spefin puolelle, että sillä matkalla ollaan vieläkin. Toinen oli Susan Cooperin Pimeä nousee-sarja.

  Muistaakseni tuo TV-sarja (jota en itse muista nähneeni) loppuu toiseen kirjaan, koska sarjan tekijöiltä loppui pätäkkä kesken?

  VastaaPoista
 4. Kyllähän tuo leffa on jo IMDB:lle ilmoitettu, mikä ei tietysti tarkoita, että elokuva koskaan valmistuisi.

  VastaaPoista
 5. Itseltäni löytyy juuri tuo Tripodien aika, jossa kaikki kolme kirjaa on koottu yksiin pehmeisiin kansiin. Oli yksi lempikirjoistani pienenä. Myöskin TV-sarja teki aikamoisen vaikutuksen.

  VastaaPoista
 6. Hei. Elokuvaa odotellessa tein pienen
  Tripods video pätkän. Toivottavasti pidätte.
  http://www.youtube.com/watch?v=8GDND-vavzc

  VastaaPoista
 7. Tripodit olivat mahtijuttu silloin 30 v sitten.
  tulisipa elokuvaksi ..

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: