29. tammikuuta 2007

Hornblower lähtee merille (1955)

Hornblower lähtee merille on käännös englanniksi julkaistusta kirjasta Hornblower goes to sea, joka sisältää tiivistetyssä muodossa kaksi ensimmäistä sarjan kirjaa (Upseerikokelas Hornblower ja Luutnantti Hornblower). Suomessa on ilmestynyt äskettäin myös dvd-boksi Hornblower-televisiosarjasta (Hornblowerin seikkailut), jota näytettiin viimeksi FST5-kanavalla.

Kirja ilmestyi Otavan Seikkailujen maailma -sarjassa, jonka tunnistaa helposti punaisesta selästä jossa on sahalaitaisia poikkiviivoja. Sarjassa ilmestyi muitakin erinomaisia nuorten kirjoja, kuten Pääskyt ja amatsonit.

C.S. Forester: Hornblower lähtee merille (Otava 1955)

Tämä laitos on varustettu tunnetun ja tuotteliaan brittiläisen lasten- ja nuortenkirjojen kuvittajan Geoffrey Whittamin tyylikkäillä ja tarkkaviivaisilla kuvilla. Alla on kuvattuna tärkeä kohtaus, jossa Hornblower voittaa pelkonsa ja juoksee raakaa pitkin.

Takakansiteksti:
Tämä nuorisolle tarkoitettu tiivistetty laitos kuuluisan englanttilaisen merisankari Hornblowerin seikkailuista vie lukijansa tuulessa pullistuvien purjeiden, saalista väijyvien kaapparialusten, välkkyvien miekkojen, uhkarohkeiden suunnitelmien ja uljaan miehekkyyden aikakauteen. Sivu sivulta nousee Hornblowerin kuva sekä hänen tovereittensa että lukijan silmissä yhä suurempaan loistoon. Hän kohoaa älynsä ja rohkeudensa ansiosta ujosta upseerikokelaasta kaikkien kunnioittamaksi luutnantiksi ja lopulta komentajakapteeniksi, jonka alaisena jokainen mies tuntee olevansa omalla paikallaan.


Loppuhuipennukseksi vielä järjettömän hyvin leikattu (ja pöhkö)
Hornblower-"video" Queenin Bohemian Rhapsodyn säestyksellä...

4 kommenttia:

 1. "Pääskyt ja amatsonit" ja "PÄäskylaakso", jossa Pääsky ajaa karille.

  VastaaPoista
 2. Aivan niin... raikkaita ja hyvin säilyneitä nuortenkirjoja. Tosin ei niitä enää kukaan lue.

  VastaaPoista
 3. Itse taisin kouluaikoina lukea Hornblowereista sekä pitkät että lyhennetyt versiota - joista yhden nimi oli muuten "Hornblower Suomenlahdella".

  Kiitoksia tuosta videosta, oli kertakaikkisen mainio!

  VastaaPoista
 4. Videon kanssa on nähty todella vaivaa, rytmitys oli täydellinen...

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: