24. tammikuuta 2007

Pipsa ja Olli (1944)

Artikkeli: Kansan kuvalehti 2/1944
Suomisen perhe -elokuvia on jälleen kerran näytetty televisiossa. Niiden arvo on nostalgiassa sekä Ollin ja Pipsan pirteässä, pikkuvanhassa sanailussa. Tuttu Pariston kynäilemää sarjaa esitettiin ensin radiossa, joidenkin lähteiden mukaan vuosina 1938 - 1945, mutta YLE:n sivuilta löytyy tietoa että kuunnelmaversiotakin on lähetetty vielä 1950-luvulla. Radiossahan Maire Suvanto (Pipsa Suominen) ja Lasse Pöysti (Olli Suominen) kävivät nuoremmista kuin miltä jo oikeasti näyttivät...

Ja tässä on ratkaisu eiliseen dekkaripähkinään (Kokin kuolema):
Ovenvartijan kädessä olevalla veitsellä viilletty haava oli vuotanut runsaasti verta, kuten kuvista 3 ja 7 käy selville. Ovenvartija väitti, että kokki oli ensin haavoittanut häntä käteen veitsellään ja vasta sitten hän oli itsepuolustukseen lyönyt kokkia kohtalokkain seurauksin. Ovenvartija kertoi myös nostaneensa kokkin lieden vierestä keskilattialle. Mutta miten saattoi olla mahdollista, ettei kokin valkoinen takki ollut tahrautunut vereen (kuvat 5 ja 6) ovenvartijan verta vuotavin käsin hänen ruumistaan siirtäessä? Ainoa mahdollinen selitys siihen saattoi olla vain se, ettei ovenvartijalla vielä ollut haavaa kädessään. Hän oli siis ensin murhannut kokin ja vasta sitten viiltänyt veitsellä haavan käteensä.

Ovenvartija tekikin täydellisen tunnustuksen. Mustasukkaisuudessaan hän oli surmannut kokin tyrkkäämällä tämän terävää lieden kulmaa kohti ja oli sitten järjestänyt kaiken näyttämään itsepuolustuksessa sattuneelta tapaturmalta. Mutta hän oli tehnyt kohtalokkaan virheen unohtaessaan veritahrat vainajan vaatteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Hae tästä blogista: