31. joulukuuta 2006

Viikatemies vaihtaa vuoden... (Lutfisken 1928)

Lutfisken

Lutfisken_1928, originally uploaded by lurker_again.

Miksi vuoden vaihtumista kuvaavalla muuten humoristissävytteisellä Isä Ajalla on niin usein viikate, kuin Kuolemalla?

Kyllä Aika, Kronos, on sirppiänsä kantanut jo pitkään, sillä Kreikan muinaisen mytologian mukaan hänen äitinsä Gaia valmisti Kronokselle sirpin, jolla Kronos leikkasi irti isänsä Uranoksen sukupuolielimet (ks. Wikipedia). Hahmo on vain muuttunut hieman leppoisamman näköiseksi niistä ajoista.

Saddaminen hirttäminen sopi niin ironisen ja irvokkaan täydellisesti tämän vuoden vaihtumisen merkiksi...

3 kommenttia:

 1. Niin, elämä on välillä irvokasta vitsiä.
  Mutta, siitä huolimatta, hyvää uutta vuotta sinulle, Lurker!

  VastaaPoista
 2. Huomenna tänään on eilen, sanoo oraakkeli. Hyvää uutta vuotta, SusuPetal.

  VastaaPoista
 3. "Uranos ei päästä lapsiaan Gaian kohdusta eli maan povesta. Gaia on raivoissaan Uranoksen tyranniasta ja houkuttelee poikansa kapinaan isäänsä vastaan. Nuorin, Kronos, suostuu ja Gaia valmistaa hänelle sirpin, jolla Kronos leikkaa irti Uranoksen sukupuolielimet, jotka hän viskaa olkansa yli. Uranos irrottautuu Gaiasta ja aikaan saa taivaan ja maan väliin tilan, jossa tulevat olennot voivat asustaa. Uranos kiroaa lapsensa ja nimeää heidät titaaneiksi, jumalten ensimmäiseksi sukupolveksi.

  Sukupuolielimistä tihkuu veritippoja, jotka muodostavat erinyit, verisukulaisiin kohdistuvien rikosten valvomisesta vastaavat, kostoa ylläpitävät jumalat. Tästä verestä syntyvät niin ikään gigantit ja saarnipuiden nymfit. Sukupuolielinten siemennesteestä puolestaan syntyy Eroksen vaikutuksesta Afrodite, rakkauden jumalatar."

  No hitsi, melkoinen tarina jossa uutta porukkaa sikiää melkoisella tempolla... Tässä olisi nykyajan käsikirjoittajilla tekemistä.

  Hyvää ja Onnellista Uutta Vuotta Lurkerille!

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: