3. huhtikuuta 2006

West Lathrop, Merirosvojen vanki (1952)

West Lathrop (oikealta nimeltään Dorothy West Lathrop, mutta eihän naisen kirjoittamia seikkailukirjoja kukaan ostaisi) oli aikoinaan hyvinkin suosittu nuorisokirjailija. Häneltä on julkaistu suomeksi ainakin nämä (suluissa mainitut) kirjat:
  • Northern trail adventure, 1944 (Ratsupoliisin salaperäinen seuralainen, 1947)

  • Black river captive, 1946 (Mustan virran vanki, 1948)

  • Keep the wagons moving! 1949

  • Unwilling pirate, 1951 (Merirosvojen vanki, 1952)

  • River circus, 1953

  • Dogsled danger, 1956

Sukuhistoriaa löytyy enemmänkin sivulta Mary Lathrop Watts.

Suomalaisessa Pellervon kustantamassa painoksessa on komea ja värikäs kansi, tekijänä Ami Hauhio.



Takakansiteksti:
Merirosvoja ei enää ole. Mutta merien ja merirosvojen romantiikka ja kertomukset päätähuimaavista seikkailuista elävät yhä. Hyvä merirosvoromaani on kuitenkin nykypäivinä melkein yhtä harvinainen kuin hyvä merirosvokin.

West Lathropin romaani MERIROSVOJEN VANKI on oikean lajin merirosvoromaani. Sen tarinassa on koko suurten merien valtavuus, tuulien suolaisuus, purjeiden pauke, myrskyt, kovat ja julmat miehet rosvolaivoillaan. Se on oikea perinteiden merirosvoromaani, jonkalainen kirja nykyaikana on toden totta harvinaisuus.
MERIROSVOJEN VANKI kuvaa nuorta Steven Wheeleriä, joka joutuu kalamatkaIlaan kuuluisan merirosvon ryöstämäksi. Huimat seikkailut alkavat hänelle keskellä »Mustan Betsyn» purjehdusta. Hän on saanut laivalla muutamia ystäviä ja eräänä yönä hän karkaa noiden ystäviensä kanssa... Tapahtumien hurja vyöry alkaa!

Nyt Steven Wheeler joutuu Länsi-Intian villien karibien pariin ja henkeäsalpaavat seikkailut vievät hänet pyörteeseensä. Kuinka hän siitä kaikesta selviää, on jo salaisuus, mutta salaisuus, johon maksaa vaivan tutustua!

Kaksisataa vuotta on kulunut merirosvojen kuuluista ajoista. Mutta sellaisissa kirjoissa kuin MERIROSVOJEN VANKI elää yhä oikea merirosvohenki, joka pitää lukijan sietämättömän jännityksen vallassa ensi sivulta viimeiselle saakka, olkoonpa tämä lukija sitten minkä ikäinen poika tahansa!


Suurena apuna kirja- ja kirjailijatietojen hakemisessa ovat aina sekä Library of Congress Online Catalogs ja Linnea-yhteistietokannat. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Hae tästä blogista: