9. huhtikuuta 2006

Arthur C. Clarke, Ilmojen saaret - Rakettisarja

Arthur C. Clarken Ilmojen saaret oli Rakettisarjan toinen kirja. Kansi on upea, sen brutaalit avaruusalukset ovat kuin suoraan Neuvostoliiton sosialistisen realismin tulevaisuusvisioista. Kirja on julkaistu suomeksi 1954 ja takakansitekstissä puhutaan vielä näköradiosta. Nykyään näköradio tekee muuten paluuta Nokian kuosissa.

Arthur C. Clarke on englantilainen professori ja "Englannin Interplanetaarisen Seuran" puheenjohtaja, varsin huomattava sekä tiedemiehenä että kirjailijana. SF-kirjallisuuden piirissä hän edustaa parasta asiantuntemusta, ja hänen romaaneilleen on ominaista tieteellinen pätevyys, joka ei suinkaan vähennä niiden jännittävyyttä, mutta ei myöskään suvaitse mitään halpahintaista "mielikuvituksellisuutta".


Ilmojen saaret kertoo Roysta, joka voitettuaan näköradion julistaman kilpailun pääsee matkustamaan maapalloa 800 km:n etäisyydessä kiertävälle keinotekoiselle planeetalle, avaruuskoneiden tulo- ja lähtöasemalle. Puolivarkain hän pääsee mukaan pidemmillekin matkoille ja saa tutustua avaruuden ihmeisiin. Seuratessaan Royn jännittäviä seikkailuja ja nauttiessaan romaanin lennokkaasta kerronnasta ja piristävästä huumorista lukija saa samalla tilaisuuden tutustua kehityksen mahdollisuuksiin sellaisina kuin asiantunteva tiedemies ja mielikuvitusrikas kirjailija ne näkee.
Linkkejä:
Winston Science Fiction Classics
Arthur C. Clarke

English summary:
Arthur C. Clarke's "Islands in the Sky" was published (Tammi, 1954) in science fiction book series Rakettisarja, Finnish equivalent of Winston Science Fiction Classics.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Hae tästä blogista: