24. huhtikuuta 2006

Kerron Sinulle - Ja aasin nimi oli Liisa

Kerron Sinulle -lukemistolehti ilmestyi vain pari vuotta (1930-1931). Vastaava toimittaja oli Eino Krohn. Se oli selvästi suunnattu naisväelle ja sisältö oli peräisin Yhdysvalloista. 1920-luvulla romanttiset lukemistolehdet (romance pulp) olivat hyvin suosittuja.

Numero 5/1930 alkaa tarinalla Piilovirta, kirjoittanut Lorna Wentworth. Kirjailijan töitä näytetään julkaistun sellaisissa lehdissä kuin Street & Smith’s Love Story Magazine ja Sweetheart Stories.

Linkkejä: Romance & True Story Pulps, Women's Magazines in the Popular Culture (pdf).

"Jokin salaisuus kätkeytyy vanhan kartanon asukkaiden elämään. Miksi Virginiaa sorrettiin?"


Sisäsivuilla mainostettiin tulevaa jatkoromaania:
Jatkoromaani - Lehtemme 6:ssa numerossa alkaa ilmestyä kuuluisan amerikkalaisen kirjailijan Zane Greyn jännittävä seikkailuromaani "Erämaan kultaa".

Zane Grey, joka on mestarillinen kertoja ja luonnon kuvaaja, on maailman eniten luettuja kirjailijoita, ja "Erämaan kultaa" kuuluu hänen parhaimpiinsa, joten uskomme, että lehtemme lukijat mielellään haluavat siihen tutustua.

Villin lännen rakkaustarinat (western love pulp) olivat nekin aikoinaan suosittuja, ja niitä julkaistiin sellaisissa lehdissä kuin Ranch Romances ja Western Love Romances. Ilmeisesti näissä lehdissä julkaistiin myös Zane Greytä!

Lehden takakannessa oli absurdin hauska sarjakuva, Frederick Burr Opperin Ja aasin nimi oli Liisa. Opper tunnetaan myös sarjasta Happy Hooligan.
Linkkejä:
Don Markstein's Toonopedia: And Her Name Was Maud
HISTORIA-ASEMA 1

English summary:
  • "Kerron Sinulle" ("I Tell You") was a Finnish romance pulp in the 1930's. The magazine's short stories were probably from the American love pulps like Love Story Magazine and Sweetheart Stories. Serial story was Zane Grey's "Desert Gold". Frederick Opper's And Her Name was Maud was the comic strip.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Hae tästä blogista: