20. huhtikuuta 2006

Pääkallonmetsästäjät, Tauno Karilas

Tauno Karilaalla oli oma kirjasarjansa Tauno Karilaan VALITUT SEIKKAILUKERTOMUKSET. Suurensin kirjailijan kasvokuvan takakannesta (kts. alla).Eksotisti Karilaan kirjoissa seikkailun juonteet veivät hyvin usein romanttisen houreisiin tapahtumapaikkoihin ulkomaille, kadonneiden kaupunkien ja sivilisaatioiden raunioille. Seikkailijan roolissa oli aina reipas suomalaisnuorukainen.

Takakannesta:
Tauno Karilas on jo kolmisen vuosikymmentä ollut yksi kaikkein suosituimpia kotimaisia nuorten seikkailukirjojen tekijänimiä. 1954 Nuorten Kirjan palkintolautakunta antoikin hänelle erityisen kunniamaininnan ansiokkaasta toiminnasta alan kirjailijana. Valittujen sarjassa ovat monet niistä erinomaisen vauhdikkaista poikainkirjoista, joita 20-luvun nuoret ahmien lukivat, nyt uudenkin polven saatavissa, ja lisäksi sarjaan on liitetty joukko kokonaan uusia seikkailukertomuksia: n:ot 8, 11, sekä viimeksi n:o 12, Pääkallonmetsästäjät.Pääkallonmetsästäjät-kirjan kuvitti Olli Ålander.
Samassa apinaihminen veti nousen vireeseen ja asetti siihen nuolen, jonka kärki oli suunnattu Ghapun rintaa kohti. Vanhus hätkähti, mutta ei liikahtanut paikaltaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Hae tästä blogista: