13. huhtikuuta 2006

Nuoli, nuorten oma lehti (n:o 1/1957)

Nuoli-lehden (1953-1957) päätoimittaja oli Tauno Karilas (joka muuten toimitteli välillä myös Joka Poikaa) ja lehteä julkaisi Uusi Suomi. Sarjakuva-portaali Kvaakissa on lisää näytteitä lehden sarjakuvista, kts. Matka Jupiteriin ja Taistelu avaruudesta (Henk Sprenger, Piloot Storm).

Olavi Hurmerinta vastasi kannesta, jonka sommitelma ja värit ovat niin hienot että silmiin sattuu! Hurmerinta teki aikoinaan ahkerasti myös kansia eri lehtiin (kuten Seikkailukertomuksiin).

Nuoli-lehdessä oli myös Kirjanurkka-palsta, jossa esiteltiin Astrid Lindgrenin uusia lastenkirjoja Rasmus ja kulkuri sekä Pikku Veli ja Katto Kassinen.

Laitetaanpa kaupan päälle mukaan kuva Kassisesta (varhainen lentokykyinen kyberhahmo).

3 kommenttia:

 1. Siis ihan oikeasti, mikä huikea kokoelma sinulla on käytettävissäsi, vai mistä ihmeestä napsit nämä upeat kuvat päivästä toiseen? Olisi hauska kuulla vähän taustaa. :)

  Hienoa työtä yhtäkaikki ja yksi mielenkiintoisimmista uusista blogeista pitkiin aikoihin.

  VastaaPoista
 2. Ja tuo Nuolen kansi tosiaan oli hieno.

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia kommenteista!

  Kaikki kuvanäytteet ovat omasta pikku kokoelmastani, jota olen kartuttanut vuosien varrella.

  Tarkoitukseni on todellakin harrastaa blogini kautta populaarin arkeologiaa ja tuoda kävijöiden ihasteltavaksi unohtuneita ihanuuksia menneiltä vuosilta. Melkoista vyörytystä tämä on näin aluksi ollut, tahtia täytyy varmaankin joskus tulevaisuudessa vähän hiljentää.

  Suosituin sivu on ollut Solifer Speed -mainos, joka on tuonut Googlen kautta väkeä pilvin pimein PopuLAARIin.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: