30. kesäkuuta 2007

Paul Temple (1970)

Francis Matthews as Paul TemplePaul Temple -televisiosarjaa alettiin näyttää Suomessa 3. lokakuuta 1970. Hahmo oli tullut meikäläisille tutuksi jo aikaisemmin suositussa kuunnelmasarjassa. Nämä kuunnelmat ovat yhä suosittuja, niin englanniksi kuin suomeksikin.

Ruudulla pääosaa näytteli Francis Matthews ja Steve-vaimona esiintyi Ros Drinkwater. Katso-lehti (40/1970) kertoo, että BBC:n tuottaman filmisarjan pohjatarinat on tehnyt Templen henkinen isä ja keksijä Francis Durbridge itse. Paul Temple nähtii Mainos-TV:n ohjelmistossa joka toinen lauantai.

2 kommenttia:

  1. Eikös pari Paul Temple -kirjaa tullut suomeksikin? (Jos oikein muistan, ne suomensi yhden runokokoelman kirjoittanut Jyrki Vihma.)

    Muistelen myös, että Douglas Rutherford -nimiseltä kirjailijalta käännettiin 70-luvulla joku Sapo - hän kirjoitti Templejä Durbridgen joko kuoltua tai jäätyä eläkkeelle.

    VastaaPoista
  2. Templeä tuli tuota telkkarisarjaa aiemmin jatkona radiosta. Äitiäni harmitti, kun hän ei vuorotyön vuoksi päässyt kuulemaan erästä ratkaisujaksoa. Hän komensi meidät lapset kuuntelemaan sitä osaa. Minulla on jäljellä yli 40 vuotta vanha lappu, johon olemme kirjoittaneet jännärin ratkaisun.

    Jotain erityistä Templessä siis oli, koskei äitini muuten välittänyt jännäreistä.

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: