4. kesäkuuta 2007

Diana ja Honor

Diana Rigg
Kuinka sattuikaan, että kaksi 1960-luvun Bond-tyttöä esiintyi nykyrooleissaan televisioruudulla viime lauantaina (2.6.) TV1:llä lähes peräkkäin...

Honor Blackman näytteli, kuten hyvin muistamme, Pussy Galorea Kultasormessa. Nyt Ryhmä Pullmanissa (New Tricks) hän oli 60-luvulla maineeseen noussut televisiokokki, joka oli myrkyttänyt aviomiehensä.
Honor Blackman
Diana Rigg sai kunnian päästä peräti James Bondin rouvaksi (Tracy Bond, tyttönimeltään Comtesse Teresa di Vicenzo) elokuvassa Hänen majesteettinsa salaisessa palvelussa. Launtaina Diana oli kuningatar Henrietta Maria sarjassa Kaarle II - monarkki myrskyssä (Charles II, The Power & The Passion ...ja kenellehän lankeaa kyseenalainen kunnia tämän sarjan suomalaisesta nimestä).

Sekä Diana että Honor ovat aivan loistavia näyttelijöitä ja yhä alalla. Ikä näkyy, mutta niin pitääkin. Ohessa kuitenkin heidän kuvansa nuoruusvuosilta, kultaiselta 60-luvulta, jolloin he molemmat näyttelivät televisiosarjassa Herrasmiesetsivä (The Avengers). Vasemmalla ylhäällä pyssyä iloisesti heilutteleva Diana Rigg (Emma Peel) ja alhaalla oikealla Honor Blackman (Cathy Gale), joka hämää vastustajaansa sukkanauhaa näyttämällä. Kovia mimmejä!

4 kommenttia:

 1. Oi, mahtavaa. Harmi kun en nähnyt heitin nykyvirettään. Ihan kärkikaartia Bond-kimuleissa kumpikin - eikä siinä rääpäleet pärjää.

  VastaaPoista
 2. Hiukan hätkähdyttävää oli nähdä heidät niin vanhentuneina, koska aivoihin ovat piirtyneet heidän nuoruuden roolinsa, mutta hei, oli se upeaakin - rautaisia ammattilaisia kummatkin, osaavat oikein näytellä, mitä ei voi sanoa kaikista uusista Bond-tytöistä...

  VastaaPoista
 3. Se oli jo taannoin (varmaan 90-luvulla) sokki, kun Honor Blackman esitti tehokkaasti sitcomissa verevää isoäitiä. Mikä hitto olikaan sarjan nimi Suomen tv:ssa, wikipedian pohjalta varmaan ITV:n The Upper Hand?

  Wiki tiesi myös kertoa, että Honor ja Diana olivat ainoat Bond-tytöt, jotka olivat vanhempia kuin vastanäyttelijöinään olleet bondit Connery ja Lazenby.

  VastaaPoista
 4. Sanotaan mitä sanotaan, mutta Wikipedia on aivan erinomainen tiedonlähde...

  Hmm, nyt kun se mainittiin, muistan hämärästi tuon isoäiti-roolin. Mutta mikä ihme oli sarjan nimi? Muistaako joku?

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: