25. kesäkuuta 2007

Mantsurian kandidaatti (2004)

Mantsurian kandidaatti on tyrmäävän tehokas elokuva myös tässä uudessa inkarnaatiossaan, jossa pääosassa majuri Bennett Marcona on Denzel Washington. Katsellessani sitä eilen Neloselta suomalaisen kesäillan hämyssä se tuntui aluksi epäuskottavalta ja vainoharhaiselta, mutta sitä mukaa kun Marco tajusi paranoiansa olevan realismia, myös (ainakin tämä) katsoja alkoi uskoa tarinaan. Ja totta se toki onkin, ainakin allegorisella tasolla - vaikka aika moni tuntuu uskovan sen totuuteen myös ihan konkreettisella tasolla.
Mutta eihän se niin voi olla; vapaata maailmaa eivät voi johtaa tekopyhät, korruptoituneet salaliittolaiset, jotka rahanahneina vain käyttävät hyväksi nykyistä epävakaata maailmanpoliittista tilannetta... sehän olisi aivan naurettavaa! Ja aivan kuin joku Manchurian Globalin kaltainen yritys voisi muka sadoilla miljardeillaan ohjata poliittisia päättäjiä - ei voi olla totta! Ihan scifiä...

4 kommenttia:

 1. Itse katsoin toiselta kanavalta kohtuullisen kiehtovan noir-uutuuden, The Croupier (mikähän hitto sen nimi oli suomeksi?). Ohjaajana Get Carter -klassikon Mike Hodges. (Ei siis sen, missä on Stallone vaan, sen missä on Michael Caine.)

  VastaaPoista
 2. Meidän kanavilta ei kyllä tullut muuta vaihtoehtoista kuin Tuulen viemää.

  Olikohan tuota Mantsurian kandidaattia vähän leikelty? Meryl Streepin äidillisestä lihalliseksi muuttuva suudelma tuntui katkeavan alkuunsa ja joskus rytmityksessä tuntui muutenkin olevan pikku hyppyjä...

  VastaaPoista
 3. Subbarilta tuli tuo. Yllättävä valinta kanavalta, hiljainen, tarkoituksellisen jähmettynyt tyylilaji ei tuntunut sopivan Subtv:n pintaan. Tuulen viemästä muuten: Hesarin toimittaja väitti sen tuottajaa David Selznickia "moguliksi". Jos moguli määritellään niin että tämä on studiopomo, joka hallitsee isoa viihdeimperiumia aina teattereista vähäisimpään valaisijaan asti, niin indie-tuottaja Selznick on kyllä ihan kaikkea muuta. Sama jätkä joka taannoin kirjoitti siitä Glenn Fordista ja piti tätä laimeana.

  VastaaPoista
 4. Harmi, etten ollenkaan huomannut tuota Kasinokeikkaa. Toisaalta digiboxi on nytkin täynnä katsomattomia elokuvia.

  Heh! Hesarin Nyt-liitteen lyhyissä viikon elokuva-arvioissa mainittiin, että kauhukalkkuna Freddy vs. Jason on "kovaksikeitetty"... joo, niin varmaan. Ihan huuhaata ja puutaheinää ovat nykyään suuri osa noista HS:n leffajutuista.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: