27. syyskuuta 2006

Yhdyspankki ja Nukkumatti (1954)

Mainossarjakuva on sellainen mainostamisen muoto, jonka toivoisin taas palaavan muotiin. Alla on Yhdyspankin herttainen mainos vuodelta 1954, jossa Liisa nukahtaa ja pääsee Nukku-Matin kanssa kokemaan ns. lentounen.

Huomasin heti rivien, tai siis kuvien, välistä, että pariskunnan välillä oli selvästi säpinää - ja muutenkin uni oli "intiimin" oloinen. Sitten tajusin, miksi vaikutelmani oli niin vahva. Keskimmäinen ruutu on alluusio hyvin kuuluisan maalarin hyvin kuuluisaan tauluun rakastavaisista... Tunnistatteko viittauksen?
Äkkiä Liisa säpsähti - kuin joku olisi koskettanut häntä. Hän ensin pelästyi, kun oli jo niin myöhä, että hänen olisi pitänyt olla sängyssä, mutta sitten hän huomasi, että Nukku-Mattihan se hänen vieressään seisoikin.
(...)
Ihmeellinen oli Liisan ja Nukku-Matin matka. Matka joutui huimaavaa vauhtia yli suurten metsien ja merien, yli korkeitten vuorien ja suurten, vieraitten maitten.

YHDYSPANKKI meidän pankki

* * *

1 kommentti:

  1. Viittaatko Marc Chagalliin? Hän tuolla teemalla laati useammankin kuvan. Mutta mieleen tulee myös Peter Pan ja Maija Poppanen.

    Reima

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: