13. syyskuuta 2006

Mikko ja Musti (1931)Ensin epäilin tätä Mikko ja Musti -sarjakuvaa Maija Karman (1914-1999) sarjakuvaksi, mutta koska hän olisi ilmestymisajankohtana ollut vasta seitsemäntoista, näyte on lastenlehdestä Pääskynen (n:o 7/1931), niin eiköhän vain kyseessä sittenkin ole Rudolf Koivu. [Edit 4.3.2008: Vaan kun ei ollut, tekijä onkin suuri suomalainen koulutaulumaalari Akseli Einola! Ja onhan tuossa nimmarissa ihan selvästi A ja E, nyt kun sen tietää! Ks. Akseli Einola (1935) ]

4 kommenttia:

 1. Ennen kuin vieritin sivua niin, että mainintasi Rudolf Koivusta tuli näkyviin, Koivun tekeminä noita olin valmis pitämään.

  Oskari.

  VastaaPoista
 2. Wendelin olisi vielä yksi vaihtoehto. Tuo signeeraus on juuri ärsyttävän epäselvä, ettei siitä ihan saa selvää. Onko se M -30, jolloin se voisi olla (ehkä) Martta Wendelin tai sitten epäselvä rk jolloin se voisi olla Koivu. Joka tapauksessa ei ihan tyypillisin signeeraus kummaltakaan. Tyylithän oli loppujen lopuksi välillä hyvinkin lähellä toisiaan.

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen sitä nimmaria tihrustellut, ensin luulin että se oli MK. Ehkä se tosiaankin onkin Wendelin, tyyli olisi kyllä sopiva. Tai Koivu. Tai joku muu.

  VastaaPoista
 4. Jos lehti on vielä tallella, niin kokeilepa skannata nimmari uudestaan niin isolla resoluutiolla kuin skannerista irtoaa. Joskus olen itse sillä tavoin yrittänyt saada selvää nuhruisista nimmareista (eikä nuo silmätkään ole enää ihan niin tarkat kuin nuorempana, huoh...).

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: