3. syyskuuta 2006

Marsin vakooja (1952)

Marsin vakooja -jatkotarinan viimeinen osa julkaistiin Kansan Kuvalehden numerossa 11/1952. Tarinan oli sepittänyt Carl Grunert.

Arvoisan lukijan on syytä laskea ao. kuvan oudolta näyttävän herrasmiehen sormet...


(...) herra Ferrumin kasvot. Ja noissa kasvoissa, joita tällä kertaa ei mikään musta otsaside peittänyt, nähtiin maan päällä koskaan näkemätön ilmiö - niissä oli kolme silmää: kaksi vierekkäin olevaa tavallista ihmissilmää ja niiden yläpuolella, keskellä otsaa, kolmas silmä! Ja kun iso suoja taas äkisti kävi pimeäksi, hehkui tuo yli-inhimillinen kolmas silmä vihreän fosforiloistoisena.

Mikä hornan arvoitus tuo aaveolento oikein olikaan?

Netistä löytyi tietoa tästä saksalaiskirjailijasta ja jopa novellin alkuperäinen nimi, "Der Marsspion", joka oli jo vuodelta 1908. Ks. linkki: Carl Grunert (1865–1918)

[Olen julkaissut jutun aikaisemmin Kvaakissa]

3 kommenttia:

  1. Neljää sormea käytetään sarjakuvissa melko yleisesti, koska kämmen on hieman vaikea piirtää viisisormiseksi. Eläinhahmoille se sopii erityisen hyvin, koska niissä ei välttämättä tarvitse noudataa viiden sormen anatomia. Aku Ankassa taitavat kaikki olla nelisormisia.

    VastaaPoista
  2. po noudattaa, anatomiaa

    VastaaPoista
  3. Nelisormisuus on jostain syystä ollut paitsi animaatiohahmojen niin myös avaruudesta tulleiden Maan valloittajien ominaisuus.

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: