27. elokuuta 2006

Muumipeikko ja Yhdyspankki (1958)

Tove Janssonin Muumipeikko mainosti 1950-luvulla Yhdyspankkia. Mainoksiin liittyi pieni sadunpätkä, jossa leikittiin tekstityypeillä.

Tove piirsi itse mainokset.
Mainos ilmestyi Nasta-lehdessä (n:o 10/1958)

"Maapallolippaasta ja karttakorteista oppii monenlaisia ASIOITA", ajatteli Muumipeikko itsekseen. "Siitä näkee, että Muumilaaksosta Turkkiin on ihan yhtä p-i-t-k-ä matka kuin Turkista Muumilaaksoon. Ja tuon paikan nimi, jota opettaja kysyy - sitä ei TIEDÄ kukaan muu kuin minä! Sillä se on minun uudessa karttakortissani juuri yhden toisen paikan vieressä! (Ja vastattuaan Muumi melkein PUNASTUI sillä ei ole niinkään helppoa olla viisaampi kuin kaikki muut!)

Noin ennennäkemätön tietoVIISAUS sai Opettajan raapimaan harmaata päätänsä ja toiset kuuntelemaan korvat pystyssä. Ja ihan hiljaa he kuiskasivat "Antaapas Muumipeikon leikkiä viisasta kunnes meilläkin on Maapallolipas kotona!"

YHDYSPANKKI meidän pankki

Oma Maapallolippaasi voi toteuttaa Sinunkin haaveesi matkoista ja seikkailuista. Maapallolippaaseen ja karttakortteihin voit tutustua lähimmässä Yhdyspankissa.


English Summary: During the 1950's Tove Jansson's Finnish cartoon character Moomin (Moomintroll) were used to advertise Yhdyspankki (Union Bank) in Finland. Tove illustrated the ads by herself and as accompaniment there were always a short funny story attached to 'em.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Hae tästä blogista: