5. elokuuta 2006

Cheeta-simpanssi

Perhekuva onnen vuosilta...
Eilen Yle Teemalta tuli uusintana dokumentti Johnny Weissmülleristä Totuus Tarzanista. Erityisen sydänkäypää oli katsella hänen loppuvuosiensa kuvausta, jolloin hän joutui luopumaan kaikesta arvokkuudestaan ja kärsi kaikenlaisten huijarien kynsissä. Muistelen Johnnyn käyneen joskus Suomessakin, sillä mielessäni on sanomalehtikuva jossa hän roikkuu koivussa (!) huutamassa.

Ironista kyllä, asiat ovat paljon paremmin Tarzan-elokuvien toisella tähdellä - ei, en tarkoita Janea - Cheetalla. Tämä apinaystävämme on nyt 74-vuotias ja Guinnessin ennätystenkirjan mukaan maailman vanhin simpanssi. Cheetaa näytteli neljä eri simpanssia, joiden kaikkien nimi oli Jiggs. Nykyinen Liberiasta kotoisin oleva Cheeta, neljäs Jiggs, näytteli ensimmäisen kerran elokuvassa Tarzan ja valkoinen nainen. Hänen viimeinen elokuvansa oli Tohtori Dolittle vuonna 1967.

Cheeta elelee mukavassa villassaan Hollywoodissa ja on elämänsä ehtoovuosina harrastanut maalausta tyylilajina "ape-stract". Hän ei ole antanut diabeteksen häiritä elämäänsä.

2 kommenttia:

  1. Taannoin oli lehdessä, olisiko ollut Hesari, pieni uutinen, jossa kerrottiin Cheeta-simpanssin siirtyneen autuaammille banaanimaille.

    VastaaPoista
  2. rauha hänen muistolleen

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: