20. elokuuta 2006

Finncon 2006 (19.8.)

Finncon pidettiin tänä vuonna Helsingin työväentalolla ja sinne suuntasin minäkin askeleni. Olkaa hyvät ja nauttikaa erinomaisesta valokuvaustaidostani...

Paul Gravett (pieni pää vasemmassa alareunassa) esitelmöi ansiokkaasti mangasta. Häneltä on tulossa suomeksi uusi kirja ensi syksynä Otavalta, Graphic Novels.
Kun hän kysyi yleisöltä, haluavatko nämä lukea mangaa mieluummin englanniksi vai suomeksi, suurin osa näytti suosivan englantia. Mitä ihmettä?

Risto Isomäki visioi, kuinka asteroidit voitaisiin sulattaa hyvin isoilla ja ohuilla avaruuteen sijoitettavilla peileillä.

Vilinää riitti - liiaksi asti. Monet tapahtumat olivat niin täynnä, että halukkaat eivät päässeet niihin osallistumaan. Lopulta ulko-ovellakin jouduttiin jonottamaan.

Fantasia Noir -tilaisuudessa keskusteltiin vilkkaasti kauhun syvästä olemuksesta, ja yleisökin esitti innokkaasti kysymyksiä. Tarja Halonen tuijotteli herttaisesti hymyillen seinällä olevasta isosta maalauksesta, johon hänet oli ikuistettu kansallispuvussa. Istuin ikkunalaudalla. Ulkona pissikset toikkaroivat rantapusikossa.

Jyrki J.J. Kasvi julistautui Suomen kuninkaaksi: Rex JJ.

3 kommenttia:

 1. Tungos oli KAMALA. Vieläkin tulee hiki, kun ajattelen sitä. Itse seurasin enemmän anime- ja mangapuolen juttuja.

  Seuraavat tapahtumat pitäisi järjestää messukeskuksessa, ei enää tuollaisia tungoksia!

  VastaaPoista
 2. Hiki tuli. Inhottavaa oli sekin, että terassille piti mennä ulkokautta ja sisälle ei sitten enää välttämättä päässytkään.

  VastaaPoista
 3. Kivaa se hiki ei tietysti ollut, mutta taloudelliset realiteetit ovat taloudellisia realiteetteja. Finncon/Animceon tapaisella yksityishenkilöiden ja pienten seurojen järjestämällä tapahtumalla ei ole mitään mahollisuuksia kerätä kokoon sellaista budjettia että joku messukeskuksen kokoinen tila pystyttäisiin vuokraamaan etenkään pääkaupunkiseudulta.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: