1. elokuuta 2006

Antti Puuhaara jättiläisten maassa (1956)


Nurmikohokki hohtaa valkoista
valoaan piilossa keskellä metsää.
Kukkaroheinä, pulloheinä.


Antti Puuhaara jättiläisten maassa (Raul Roine, teksti ja Risto Mäkinen, kuvat) sattui sitten vihdoinkin näppeihin. Formaatti näyttää olevan sama kuin Ville Vikkelässä, mutta kuvitus on vähemmän kuvasarjamaista ja enemmän sarjakuvamaista, jäykkää tosin; silti välillä menneisyydessä seikkailtaessa päästään hyvinkin lähelle jotain Ami Hauhion tyylistä seikkailu- ja tieteisfantasiasarjakuvaa (taistelevia dinosauruksia!), kuten alla olevasta sivunäytteestä näkyy. Unohdettua, upeaa suomalaista kirjallisuutta, joka ansaitsisi uusintapainokset...

Antti Puuhaara on hyvin tunnettu hahmo suomalaisista kansansaduista. Hahmo oli niin elinvoimainen että jatkoi seikkailujaan sarjakuvissa vielä 1950-luvulla - todellinen satusuomalainen siis.

Ja tehtiin Antista elokuvakin 1976, joka IMDB:n mukaan oli kielletty alle 16-vuotiailta! Muistan hämärästi elokuvan joskus nähneeni, ja hämärä taisi olla itse elokuvakin.He näkivät kuinka kaksi kaulaliskoa otti kiivaasti yhteen, niin että meri värjäytyi purppuraiseksi. "Ensi kerralla otan värifilmikameran matkaani", sanoi professori.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Hae tästä blogista: