8. kesäkuuta 2008

Marsin sankari valkokankaalle

Frank Frazetta: John Carter of Mars

Animaatiostudio Pixarilla on näytetty vihreää valoa punaisen planeetan sankarille, John Carterille (via Pixar Blog). Käsikirjoitus on jo työn alla. Kyse on ilmeisesti jonkinlaisesta yhdistelmästä oikeita näyttelijöitä ja kolmiulotteista animaatiota (á la Sky Captain).

Tokihan hanke on vielä yhtä epävarma kuin NASA:n Mars-luotain, mutta kyllä tässä on hyvät toiveet päästä Barsoomiin seikkailemaan vuoteen 2011 mennessä.

Ja ilmeisesti kyse on peräti trilogiasta, kolmiosaisesta elokuvasarjasta (via /Film). Ehkä nyt joku kustantaja tarttuu tilaisuuteen ja Mars-romaaneista saadaan vihdoin uudet painokset, ja suomennokset. John Carter -sarjakuvia on suomeksi muuten julkaistu yllättävän paljon.

4 kommenttia:

 1. Mars-sarja tuli nuorena luettua. Kyllähän niistä saisi mahtavan elokuvatrilogian. Kuvitelkaa nyt vaikka sitä porukkaa, jolla on pää ja kroppa erikseen. Jos kroppa loukkaantuu taistelussa, pää hyppää ohjaamaan toista kehoa. Ja olihan kirjasarjassa kaikenlaista muutakin absurdia.

  VastaaPoista
 2. Olivatko ne pääheput vähän myöhemmin kuin kolmessa ekassa kirjassa? Marsin roboteissa? Tarzanissakin oli näitä pää erikseen olentoja jossakin tarinassa.

  Mutta hieno juttu, jos Pixar nostaa Marsin sankarin taas populaarin piirin!

  VastaaPoista
 3. En kyllä yhtään muista, missä vaiheessa tuo pää(tön)porukka tuli mukaan kirjasarjaan. Eikös koko sarja ollut melkoista mäiskettä? Sellaisestahan saisi nykytehosteilla vaikuttavaa esitettävää.
  Katselin viimeksi Jyväskylän kirjamessuilla jotain Mars-kirjaa, mutta en sitten raaskinut ostaa, kun tuntui kalliilta. Ehkä oli tyhmä päätös...

  VastaaPoista
 4. Keräilykohteita näistä Mars-kirjoista on tullut, siksi ne ovatten niin perhanan tyyriitä. Uusintapainokset oisivat paikallaan, kuten jo aikaisemmin totesin. No, ehkä elokuvien myötä!

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: