9. kesäkuuta 2008

Ufo-grilli, se ainoa oikea!

Tavallinen ufo-grilli on meikäläiselle se ainoa oikea; piut paut kaasugrilleille tai monen sadan euron härveleille. En halua mitään ylimääräistä touhaamista näissä hommissa.

Viikonloppuna tuli illalla pikkunälkä, joten ei muuta kuin briketit palamaan. Ensimmäiseksi ritilällä oli lohimedaljonkeja jumboherkkusienen kera, toiseksi barbequepippuri-marinoitua possun sisäfileetä. Kala kannattaa grillata (kaksi kertaa taitetun) folion päällä, koska se tarttuu helposti kiinni kuumaan ritilään tai kärähtää.

Hiiliä tai brikettejä ei suinkaan kannata kaataa grillin täydeltä vaan niin, että niitä on vain toisella puolen grilliä. Näin saadaan vähemmän kuuma "lepoalue" grillattaville tuotteille, jonne ne voidaan siirtää kypsenemään vähän miedommalla lämmöllä. Kanaa grillatessa tämä on ihan olennainen juttu.

Lautasella kannattaa olla aina myös jotain muuta kuin vain grillikuumaa, kuten tässä kalan alla romaine-salaattia ja päällä pitkiä ruohosipulinvarsia. Tarjoilu kannattaa pitää mahdollisimman yksinkertaisena ja rentoa, sillä grillailu on lupsakkaa touhua eikä mitään "kauhukeittiötä".

Possun kanssa lautaselle laitettiin eilisestä jääneitä (oliiviöljyllä siveltyjä ja pinnaltaan rapsakaksi kuumennettuja) kypsiä perunoita, kevätsipuli (joka leikataan auki kuin naurava nakki) ja kaiken kukkuraksi lautaselle ripotellaan vähän enemmänkin pieneksi silputtua persiljaa (suoraan kasvimaalta). Helppoa ja älyttömän hyvää!

Kalan kanssa juomapuolena oli puolalainen Cinnamon Ginger Beer (kanelilla ja inkiväärillä maustettu aika omituinen olut) ja lihan kanssa maistui tsekkiläinen herkku, tumma Starobrno.

4 kommenttia:

 1. Vanhalla pallogrillilläni olen savustanut lahnat, kypsyttänyt kokonaiset kanat, pinnoittanut kypsät perunat ja mitäs vielä.

  Pallogrillailu on taitolaji, eikä mikään tekniikkavempain.

  VastaaPoista
 2. Näinhän se on... Isällä tosin oli itse hitsattu sivuttainen lieriögrilli, josta oli leikattu yksi neljännes pois. Hyvin toimi sekin mutta lienee uniikki.

  VastaaPoista
 3. Onpas hyvännäköiset eväät!

  VastaaPoista
 4. Ja herkulliselta ne maistuivatkin! Grillailu on jostain syystä usein miesten hommaa ja siinä on kiva vähän "toteuttaa" itseään.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: