10. kesäkuuta 2008

Fazerin suklaakonvehteja (1925)

Tämän Fazer-mainoksen kehoitus on syytä pitää mielessä kesämökille matkatessa... On se vain fiiniä, kun mainoksessa oikein teititellään. Jos ao. viesti joutuisi nyt copywriterin käsiin, se kuuluisi varmaan näin: JÄTÄ TURHA LUKEMINEN KESÄLLÄ, MÄSSYTÄ KONVEHTEJA.


Ottakaa mukaanne maalle
paitsi kirjallisuutta
myöskin
FAZERIN
maukkaita
SUKLAA-KONVEHTEJA

4 kommenttia:

 1. Ah, kesän kuumuuden sulattaman Fazerin suklaan kuorruttamat sormet ja kirjallisuus, pettämätön yhdistelmä.. Enää ei tehdä mainoksia niinkuin ennen, harmi.

  VastaaPoista
 2. Mainokset kuvastavat aikaansa melkeinpä täydellisemmin kuin mikään muu - näin sanoisin vanhoja lehtiä jonkin verran selailleena.

  VastaaPoista
 3. Vanhat suomalaiset mainokset antavat kyllä aika kultaisen kuvan ajastaan. Tunnen itseni juuri oikeaksi kohdeyleisöksi tuolle mainokselle, mutta asia näyttää tyystin erilaiselta kun ajattelen missä olosuhteissa isoisovanhempani (sekä tamperelaiset punikit että raumalaiset mustanpörssinkauppaa harrastavat tataarit) oikeasti elivät 20-luvulla. Kesämökit ja suklaakonvehdit olivat toisten huveja... puhumattakaan viihdelukemisesta.

  Mutta sittenkin, hieno mainos, ja harmi ettei enää tehdä niitä niinkuin ennen (nyt kun vielä olisi laajoja markkinoita niille...).

  VastaaPoista
 4. Mainokset luovat mielikuvia. Ostamalla suklaakonvehteja voi kuvitella elävänsä sellaisessa maailmassa, jota mainoksessa maalaillaan. Vaikka ei eläisikään. Näin myös nykyään.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: