31. maaliskuuta 2008

Mindhunters (2004)

Mindhunters Renny Harlin movie


Kun vihdoinkin sain katsottua digiboksilta Renny Harlinin elokuvan Mindhunters, odotukset eivät tosiaankaan olleet korkealla... vaan kuinkas ollakaan. Hyvä leffa! Tämä ehkä johtuu siitä, että viime aikaiset Masters of Horror -episodit ovat olleet aika huonoja, ja oli ilo katsoa kauhuthrilleri, jossa on hyvät näyttelijät, jonkinlainen juoni (á la Eikä yksikään pelastunut) ja pätevä ohjaus. Ei tämä varmastikaan mikään klassikkoelokuva ole, mutta se on kelpo jännäri.

Renny käyttää ällistyttävän hienosti kolmiulotteisuutta lisääviä elementtejä kuvissaan; lumihiutaleet, savu, vesi ja pylväiköt on aseteltu aivan älyttömän hienosti ja hallitusti luomaan syvätarkkaa syvyysefektiä. Sinisävyinen kuva oli muutenkin kristallinkirkkaan tarkka. Tekninen osaaminen on Harlinilla kiistämättä hallussa, ja kun hän saa kunnon käsikirjoituksen työstettäväkseen, syntyy siistiä jälkeä. Cleaner alkoi kiinnostaa.

Jonkinlaisessa pääosassa oli Todistettavasti syyllinen -sarjasta tuttu Kathryn Morris, jonka hienovireisestä näyttelemisestä olen aina pitänyt. Ehkä tällaiset elokuvat ovatkin parhaimmillaan taulutelkkarista katsottuna intiimisti omassa olohuoneessa. Ennen elokuvat olivat elämää suurempia, mutta eivät enää.


* * *

Halo Efektiltä löytyi hauska levykansimeemi:

1. Otetaan sivulta en.wikipedia.org/wiki/Special:Random ensimmäinen artikkeli bändin nimeksi
2. Otetaan sivulta quotationspage.com/random.php3 viimeisen lainauksen neljä viimeistä sanaa levyn nimeksi
3.Otetaan sivulta flickr.com/explore/interesting/7days/ kolmas kuva levykannen kuvaksi

Ohessa oma versioni! Näyttää ihan joltain indietyttöbändin levyltä.

5 kommenttia:

 1. Kunnia Mindhuntersin kuvista kuulunee ennen kaikkea Robert Gantzille, jonka esikoiskuvaus tuo oli. Sittemmin hän on kunnostautunut mm. kuvaamalla fikkarin valossa televisiofilmejä (CSI).

  VastaaPoista
 2. Heh, tuo taskulampun valossa hiippailu on kyllä nykyään hyvin yleistä "jännäreissä".

  VastaaPoista
 3. Heh, indietyttöbändi ilmeisestikin on kyseessä kuvasta päätellen (siinä näyttäisi olevan solistin esiintymisasu) - musiikki on tainnut saada vaikutteita Beach Boyseilta? ;D

  VastaaPoista
 4. Hassua, kuinka sattuma voi tuottaa täysin todentuntuista "informaatiota". Kiva meemi.

  VastaaPoista
 5. Katselin itsekin tuon Rennyn leffan. Tuntemukset ovat sikäli samanlaiset kuin Lurkerilla, ettei ollut niin huono kuin pelkäsin. Kuvaus oli tosiaan ihan tyylikästä ja tarina kulki hyvin eteenpäin. Henkilöhahmot nyt eivät mitään syvällisiä olleet, mutta eipä kai ole tarkoituskaan.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: