18. maaliskuuta 2008

Harold Lloyd (1919)

Hus, lintu, mene pois... Harold Lloyd Safety Last -filmissään.

Harold Lloyd näyttäytyy taas Suomen televisiossa. Tänään illalla on tiedossa "Epäonnea Broadwaylla" (FST5 klo 21.30) vuodelta 1919. Naurua! Jännitystä! Nättejä tyttöjä!

Harold oli sympaattinen ja rakastettava tähti, jonka mykkäkauden elokuvat ovat tänään yhtä katsottavia kuin eilen. Ne olivat aikanaan hyvin innovatiivisia myös filmillisesti ja joskus kamera jopa liikkui, mikä oli aivan ihmeellistä!

Harold Lloyd Wikipediassa

5 kommenttia:

 1. Kiitos muistutuksesta. Olisi mennyt ohi tämäkin, kun ei FST:n ohjelmia muista aina lukaista. Samana vuonna, eli 1919 Lloydille sattui se pieni räjähdeonnettomuus, jossa hän menetti oikean käden pari sormea. Myöhemmissä leffoissa (mm tuossa Safety Lastissa) hänellä on proteesi ja ihonvärinen hansikas.

  VastaaPoista
 2. Ihmeen ketterästi Harold siinä Safety Lastissa kiipeilee, vaikka eivät kaikki sormet tallella enää olekaan. Meikäläistä huimaa joka kerta, kun katselen sitä sähellystä kiipeämisen kanssa...

  VastaaPoista
 3. Käsitin jostain vähän aika sitten, että Lloydilla oli noissa leffoissa oikeasti body double, jonka rooli tuli julkisuuteen vasta aivan viime vuosina. En muista tyypin nimeä.

  Ja vielä: kyllä mykkäelokuvissa kamerat liikkuivat. Niissähän ne vasta liikkuivatkin. On ehkä enemmän amerikkalaisen, Hollywood-elokuvan konventioita, että kamera ei liikkunut, ei niinkään mykkäkauden periaatteiden.

  VastaaPoista
 4. Voisin vaikka vannoa jostakin Elokuvan eilispäivää tyyppisestä dokkarisarjasta kuulleeni, että Lloyd älysi ensimmäisenä käyttää mm. kameranosturia. Taisi keksiä muitakin juttuja.

  VastaaPoista
 5. Ahaa, tarkoitit siis sellaista kameran liikettä - minä ajattelin, väärin tai oikein, "vain" kamera-ajoja.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: