4. maaliskuuta 2008

Fine Arts Films (1970)

Näitä Fine Arts Films -animaatiomusiikkivideoita näytettiin Suomenkin telkkarissa täytepaloina, näin muistan. USA:ssa niitä näytettiin alunperin Sonny & Cher -show'ssa 1970-luvulla. Tekijä oli John Wilson.

Helen Reddy: Angie Baby


Cher: Candy Man


The Kinks: Demon Alcohol


Joni Mitchell: Big Yellow Taxi9 kommenttia:

 1. Olipa nostalgiasukellus! Angie Babyn kuvat tulvahtivat heti mieleen, kun filmi alkoi, samaten Candy Manin. Kinksien ja Mitchellin filmipätkät eivät tuntuneet niin tuituilta.

  Kiitos.

  VastaaPoista
 2. Samat pätkät olivat minullekin tutuimmat, ja ehkä myös Joni Mitchellin laulu. Kinksin aivan hulvattoman hienoa "musavideota" en muista ollenkaan, sitä ei ehkä sisältönsä vuoksi lähetetty Suomessa ollenkaan.

  Angie Baby on niiiiin hieno biiiiisi... 70-luvun musa is best!

  VastaaPoista
 3. Jäivät ihmetyttämään nuo musiikkiesitykset. Sovitus kuulostaa melko uskolliselta Kinks-kappaleella Alcohol (pilkunhässintää: sana Demon ei esiinny nimessä alun perin), mutta luulisin ettei laulaja ole Ray Davies. Pätkä oli kyllä komia.

  VastaaPoista
 4. Kertosäe kuulostaa kyllä aivan Rayltä. Ehkä joku muu bändin jäsen sai kunnian veisata tätä raittiusviisua.

  VastaaPoista
 5. Ajattelin itse asiassa, että voisivat olla uskollisia covereita. Candy Manillakaan Cher ei kuulostanut ihan Cheriltä, mutta sitä kappaletta en tunne yhtä hyvin. Kinksiltä olen kuullut lukuisia versioita Alcoholista, jopa näin Finlandia-talolla Reiskan vetävän sen soolona, kun joku huikkasi yleisöstä ehdotuksen.

  En tosiaan tiedä, voin erehtyä, mutta suoraan se ei ole Muswell Hillbillies -lp:n alkuperäinen veto.

  VastaaPoista
 6. Tämän FAFin sivun mukaan asialla kyllä oli "allied artist" The Kinks. Versio voi toki olla eri kuin levyllä.

  VastaaPoista
 7. Pitää kai sitten antautua, ehkä ääntä on käsitelty siirroissa eri formaatteihin niin, etten tunnista. Eivätkä minun vehkeeni anna myöskään uskollisinta tulosta, vaikka ääni olisi kohdallaan linkin takana.

  VastaaPoista
 8. No pentele, siellähän se sanottiin pätkän lopussa, kun jaksoi olla tarkkana: Music by Ray Davies, Sung by W. Carpenter.
  Kinks-versio (mallia 1971) on poljennoltaan aika erilainen itse asiassa ja Reiska laulaa alempaa, vaikka Carpenter vetää kyllä hyvin lähelle sen nousevan kiekaisun "It's such a shame" ennen koorusta.

  Paljon melua tyhjästä, valitan. On tuossa silti viinamietelmien valio: "Sad memories I can't recall".

  VastaaPoista
 9. Varapygmi, hyvin huomattu! Kiitos.

  VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: