1. huhtikuuta 2008

Vuosi 1952

Tuoreen Miss Suomen "tieto" isänmaamme itsenäistymisestä vuonna 1952 on levinnyt niin viraalisen voimakkaasti mediassa, että monet varmaankin kohta muistavat sen totena... Mutta olivathan silloin ne olympialaiset.

Lasten Maailma n:o 7/1952

Vuoden 1952 olympialaiset huomioitiin Lasten Maailma -lehdessä niin kansikuvassa kuin pääkirjoituksessakin:

Jokainen tyttö ja poika Suomessa tietää, että ihan pian alkavat olympiakisat kauniissa pääkaupungissamme. Ylväs stadionimme saa vieraikseen urheilijoita kaikilta maailman kulmilta, ja jokainen meistä suomalaisista toivoo, että myös meidän omat urheilijamme osoittavat kuntoaan. (...)
On totta, että suurin osa teistä juuri joudu kosketuksiin näiden vieraitten kanssa, mutta he jotka tapaavat teitä, saavat silloin käsityksen suomalaisista tytöistä ja pojista. Olisi hauskaa, jos he voisivat kertoa kotonaan, että siellä kaukana, kylmässä Pohjolassa lapset ovat reippaita ja avuliaita, rehellisiä ja ahkeria. Ja että suomalaiset lapset ovat luonnollisia ja koristelemattomia, josta varmasti kasvaa aikanaan kelpo ihmisiä.
Näin kirjoitti lehden pääkirjoituksessa (n:o 7/1952) Leena-täti (joka oli varmaankin lehden toimitussihteeri Lea Havo). Lasten Maailman päätoimittaja oli Markus Rautio, mutta hän kirjoitti nimellään pääkirjoituksia vain alkupään numeroissa.

1 kommentti:

  1. Kääk! Tuo missi on melkoinen bimbo. Pelkään pahoin, kuten sinäkin, että tällä menolle kun sitä "1952" toistellaan riittävän monta kertaa Suomen itsenäisyyden yhteydessä - niin se muuttuu viralliseksi totuuskäsitykseksi. Snif!

    VastaaPoista

LinkWithin

Hae tästä blogista: